Győzelemmel kezdte MEVZA CUP szereplését a címvédő BRSE!

brse Fotó: BRSE

Csehországban kezdte meg idei MEVZA Cup szereplését a címvédő Békéscsabai Röplabda SE, rögtön tavalyi döntőbeli ellenfele, a nyáron alaposan megerősített VK UP Olomouc otthonában. A fogadóirodák előzetesen 1,2-es szorzóval adták a hazai sikert, míg a BRSE győzelem négyszeres pénzt ért.

Határozottan, koncentráltan indította a találkozót Kormos Mihály együttese, Sofija Medic remek blokkjai, Molcsányi Rita szenzációs mezőnymunkája elbizonytalanította a hazai támadókat. Teply mester időkéréssel próbálta rendezni a sorokat, de nem csökkent a különbség és Perovic ütése pontot is tett a játékrész végére. (0:1)

Magasabb fokozatba kapcsolt az Olomouc a második etapban, de jelentős előnyt nem tudtak kicsikarni. Hatalmas csata zajlott a pályán, de nem csökkent a különbség, sőt 16:10-nél a vendének kértek időt. Ezúttal azonban ez sem segített, így egyenlített a hazai csapat. (1:1)

A harmadik szettben is folytatódott a cseh dominancia, remekül használta ki a csabaiak hibáit a cseh gárda. Cserélt a BRSE, Bodnárt Pekárik Eszter váltotta. 18:13-nál rohamot indított a címvédő, mely 21:21-nél egyenlített, sőt Pekárik blokkja után már a vezetést is átvette, sőt kihasználva a lélektani előnyt megnyerte a szettet, ezzel újra átvette a vezetést. (1:2)

Következett a negyedik játékrész, ami elkeseredett küzdelmet hozott, hiszen a mérkőzésben maradásért harcoló Olomouc minden energiáját mozgósította. Pár ponttal a hazaiak vezettek, de szívósan ellenfe nyakában loholt a Békéscsaba. Aztán újabb fordulat következett, pár bosszantó vendég hiba nyomán megléptek a csehek és egyenlítettek. (2:2)

A döntő szett Perovic bombájával indult, de rögtön fordítottak a hazaiak.
5:5-nél egy igencsak véleményes játékvezetői döntés borzolta a vendégek kedélyeit, majd Sofija Medic sokadik blokkja ismét egyenlítést ért. Őrületes adok-kapok zajlott, szinte harapni lehetett a feszültséget. A hajrában aztán megdobbant a legendás csabai szív, nem ismertek elveszett labdát Tálasék és támadásban is mindig volt valaki, aki hátára vette a csapatot. Mindez BRSE győzelmet eredményezett egy heroikus küzdelmet hozó találkozón.

KORMOS MIHÁLY: A CSAPAT EREJÉT JELZI, HOGY TÖBB ALKALOMMAL IS JELENTŐS HÁTRÁNYBÓL TUDOTT FELÁLLNI. JELENTŐS FEGYVERTÉNY A GYŐZELEM, HISZEN EGY REMEK JÁTÉKOSOKBÓL ÁLLÓ, JÓL FELKÉSZÍTETT ELLENFELET GYŐZTÜNK LE. KÉSZÜLÜNK A VASÁRNAPI NYÍREGYHÁZA ELLENI RANGADÓRA.

VK UP OLOMOUC – BÉKÉSCSABAI RÖPLABDA SE 2:3 (-16, 14, -22, 15, -12)

 

MEVZA Cup mérkőzés – Olomouc, 300 néző. Vezette: Schimpl, Juracek (szlovákok)

BRSE: Tálas(2), Glemboczki(4), Bodnár(9), Perovic(24), Mlinar(16), Medic(10). Csere: Molcsányi (libero), Pekárik(3), Szpin, Szedmák, Ivanovic, Fábián. Szakmai igazgató: Kormos Mihály.

OLOMOUC: Kubinova(5), Kosicka(16), Trnkova(2), Napolitano(12), Michalikova(16), Sokolova(15). Csere: Kovaoova (libero), Kossanyiova, Dudova, Dedikova. Vezetőedző: Jiri Teply.

Eredmény alakulása: 
1. szett: 8:12, 10:18.
2. szett: 10:7, 18:13.
3. szett: 13:8, 18:16.
4. szett: 9:9, 16:12.
5. szett: 5:4, 9:10.

Forrás: BRSE

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.