Nyílt napra készül a Keri

nyílt nap Jól sikerült az előző tanév Díszmunka bemutatója is. Fotó: BSZC Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája október 13-án szervezi meg első nyílt napját – tudtuk meg Eke Ibolyától, az intézmény igazgatójától.

A nyílt napok azért fontosak minden intézmény életében, mert ilyenkor a leendő diákok először lépnek az iskola falai közé, először érezhetik át, milyen lenne ott tanulni. Az intézmény munkatársai természetesen felkészültek ezekre az alkalmakra, ahogyan felkészítették az iskolát a régi diákok fogadására is. Nyáron sor került a szokásos festésre, padlóburkolat-javításra, a tantermek padozatának felújítására. A két tanműhelyet is sikerült korszerűsíteni.

Kihívással kevéssel kellett szembenézzenek az új tanév kezdetén. Szerencsére a tanulói létszám alig változik, a megyei, békéscsabai csökkenő tendenciához képest. Annyi diákja van az intézménynek, hogy két telephelyen kell működjenek. Újdonság lett a szakmakínálat tekintetében, hogy az eladó hiányszakma lett. Vagyis a diákok ösztöndíjat kapnak, ha ezt tanulják. Már az előző tanévben megjelent a fogadós mint szakma, ami turisztikai ismeretekkel is ellátja a diákokat. a Pék-cukrász lesz a következő tanév újdonsága, ami az OKJ-jegyzékben is új. Az élelmiszeripari technikus képzés is újdonság lesz a 2019/20-as tanévben. Ez alapszakon először érettségit ad, majd plusz egy év a technikusi képzés. Az iskola további képzéseiről honlapjukon tájékozódhatnak.

A leendő diákok a nyílt napokon és a pályaválasztási vásárokon ismerkedhetnek a intézmény lehetőségeivel. Nyílt napból hármat szerveznek minden évben: októberben, novemberben és decemberben. Ilyenkor először elhangzik egy általános tájékoztatás, majd a szülők és a gyerekek körbejárhatják a tagintézményt.

A jelenlegi diákoknak fontos rendezvény minden évben a gólyák napja, amikor az újak ismerkednek az iskolával és egymással. A tavaszi félévben rendezik meg a KeriPikniket és a Díszmunka bemutatót. Utóbbin a végzős tanulók mutatják meg, mi mindent tanultak az elmúlt években.

Az Eke Ibolyával készült teljes interjúnkat itt meghallgathatják:

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.