Wolff Bottas-győzelmet szeretne látni Abu Dhabiban

wolff Fotó: Varga András

Toto Wolff bizonyára jobban aludna vasárnap este, ha az Abu Dhabi Nagydíjon az idén még nyeretlen Valtteri Bottas diadalmaskodna.

Bottas utoljára a Yas Marinán tudott győzni tavaly ilyenkor, és habár idén is kivette a részét a Mercedes konstruktőri sikeréből, a csapat tíz futamgyőzelmét mind Lewis Hamilton szerezte.

“Nincs már rajtunk a bajnokság nyomása, így mindent beleadunk majd ebbe az egy versenybe” – magyarázta Wolff. “Az Ezüst Nyíl tíz futamot nyert eddig idén, de mindannyian örülnénk még egynek, különösen Valtteri, aki balszerencse és csapatutasítás miatt lecsúszott a győzelmekről.”

A “balszerencse” alatt Bakut, míg a “csapatutasítás” alatt Szocsit kell érteni, ám arra ne számítsunk, hogy Hamilton esetleg odaajándékozza az első helyet Bottasnak az orosz csere viszonzásaként. Ha a finn pilóta győzelem nélkül marad 2018-ban, ez lesz a Mercedes első olyan szezonja 2012 óta, amikor a csapat egyik versenyzője nyeretlen maradt (ebből következik, hogy a hibridérában mindig mindkét Mercedes futamot tudott nyerni). Az elmúlt évek statisztikáit figyelembe véve Bottasnak minden esélye megvan egy jó eredményre, a Mercedes ugyanis 2014 óta nem talált legyőzőre Abu Dhabiban.

“Nehéz csatára számítunk, mert a Red Bull és a Ferrari egyaránt pozitívan akarja zárni az évet” – folytatta Wolff. “Zsinórban négyszer nyertünk a Yas Marinán annak ellenére, hogy a pályán sok lassú és közepesen lassú kanyar található. Idén már jobban szerepeltünk a hasonló karakterisztikájú pályákon, így Abu Dhabiban is erősek leszünk és bízunk benne, hogy a csúcson tudjuk abbahagyni ezt a hihetetlen 2018-as szezont.”

Forrás: Racingline.hu

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.