Wolff Bottas-győzelmet szeretne látni Abu Dhabiban

wolff Fotó: Varga András

Toto Wolff bizonyára jobban aludna vasárnap este, ha az Abu Dhabi Nagydíjon az idén még nyeretlen Valtteri Bottas diadalmaskodna.

hirdetés

Bottas utoljára a Yas Marinán tudott győzni tavaly ilyenkor, és habár idén is kivette a részét a Mercedes konstruktőri sikeréből, a csapat tíz futamgyőzelmét mind Lewis Hamilton szerezte.

hirdetés

“Nincs már rajtunk a bajnokság nyomása, így mindent beleadunk majd ebbe az egy versenybe” – magyarázta Wolff. “Az Ezüst Nyíl tíz futamot nyert eddig idén, de mindannyian örülnénk még egynek, különösen Valtteri, aki balszerencse és csapatutasítás miatt lecsúszott a győzelmekről.”

A “balszerencse” alatt Bakut, míg a “csapatutasítás” alatt Szocsit kell érteni, ám arra ne számítsunk, hogy Hamilton esetleg odaajándékozza az első helyet Bottasnak az orosz csere viszonzásaként. Ha a finn pilóta győzelem nélkül marad 2018-ban, ez lesz a Mercedes első olyan szezonja 2012 óta, amikor a csapat egyik versenyzője nyeretlen maradt (ebből következik, hogy a hibridérában mindig mindkét Mercedes futamot tudott nyerni). Az elmúlt évek statisztikáit figyelembe véve Bottasnak minden esélye megvan egy jó eredményre, a Mercedes ugyanis 2014 óta nem talált legyőzőre Abu Dhabiban.

“Nehéz csatára számítunk, mert a Red Bull és a Ferrari egyaránt pozitívan akarja zárni az évet” – folytatta Wolff. “Zsinórban négyszer nyertünk a Yas Marinán annak ellenére, hogy a pályán sok lassú és közepesen lassú kanyar található. Idén már jobban szerepeltünk a hasonló karakterisztikájú pályákon, így Abu Dhabiban is erősek leszünk és bízunk benne, hogy a csúcson tudjuk abbahagyni ezt a hihetetlen 2018-as szezont.”

Forrás: Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

64 − 60 =