Újra szól a Csaba Rádió!

Ma reggeltől a rádióhallgatók az FM 88.9 MHz-en nem a megszokott szignálokkal találkozhattak, de már nem először hallhattak váltást.

A 88.9 MHz-en kezdetekben osztott frekvencián, a délelőtti idősávban Start Rádió, a délutáni idősávban Róna Rádió , valamint BDK Rádió (FBI Rádió) szórakoztatta a hallgatókat. Későbbiekben a teljes frekvencián a Start Rádió adása szólt.

2006 októberétől a Rádió 1 adása volt fogható, majd 2011 decemberétől központként funkcionálva az ország összes Rádió 1 adás a békéscsabai telephelyen készült, és mint központi adás az összes Rádió 1 frekvenciáján szólt.

A becsatlakozó országos tagrádiók folyamatos kilépéseit követően központi adásként megmaradt, de már csak az orosházi tagrádió közvetítette a központ adását. Mind a mai napig eredeti központként funkcionálva üzemelt, annak ellenére, hogy a város másik tradicionális frekvenciáján a helyben készült adás megszüntetését követően, a 2016 december 6-án regionális hálózattá bővülő új Rádió 1 megkezdte adását. A Vajna András György tulajdonában álló hálózat nem tette lehetővé korábbi megszokott módon történő működését a 88.9 Rádió 1-nek, ezért úgy döntött az Interax Kft. vezetése, hogy azonnali hatállyal névváltoztatási kérelemmel fordul a médiatanácshoz, melyet 2018. november 27-én napirendre tűzött és egyben el is fogadott. Így a továbbiakban már nem lehetőség, hanem kötelesség az új (módosított) műsor szolgáltatási szerződésben rögzített állandó megnevezés használata.

A Csaba Rádió megszűnésével a város szegényebb lett. Még az Interax Kft. dolgozói is nehezen fogadták el, több mint 20 éves múlttal rendelkező konkurenciájuk hirtelen megszűnését. Itt köszönnénk meg a 104 Csaba Rádiót üzemeltető Glasz László és Major Gyula tulajdonosok segítő közreműködését a Csaba Rádió tovább élésének biztosításához. A Csaba Rádiót sokan hiányolták, ezt meg kellett hallania egy pozícióban lévő rádiós döntéshozónak. Emiatt az eredeti szignálparkkal, az eredeti zenei állománnyal, a jól megszokott és szeretett műsor vezetőkkel, az eredeti logó égisze alatt a Csaba Rádió megkezdi, illetve folytatja a hallgatók szórakoztatását, immáron az FM 88.9 MHz-en.

Az Interax Kft. a következő közleményt adta ki mindezzel kapcsolatban: “Az Interax Kft. kérelmére a médiatanács 2018. 11. 27-i ülésén, 2018.11.28-i hatállyal, engedélyezte a műsorszolgáltatás állandó megnevezéseként a Csaba Rádió szóösszetétel, mint bejegyzett védjegy használatát.

2018.11.28-án nulla órától a Csaba Rádió műsora a békéscsabai FM 88.9 MHz-en hallható” -olvasható a rádió közösségi oldalán.

Mazán Tamás az Interax Kft. ügyvezetője a Körös Hírcentrumnak így nyilatkozott: “A Csaba Rádió 2017. november 1-én a 104 MHz-en végleg elköszönt, de keresztény konzervatív neveltetésünk alapján hiszünk abban, hogy van feltámadás.”

 

2018. november 28-tól újra szól a Csaba Rádió, immáron az FM 88.9 MHz-en! Kövesse őket Facebookon is!
Mazán Tamás néhány mondatban szólt a hallgatókhoz, amely 6 perc 55 másodperctől hallható. 

 

Az elmúlt 25 év szignálokban:

Rádió 1 szignál:

104 Csaba Rádió:

88.9 Csaba Rádió:

 

Cikkünk hamarosan frissül Start Rádiós szignálokkal!

Kövesd a Körös Hírcentrumot Facebookon!

 

 

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.