Újra szól a Csaba Rádió!

Ma reggeltől a rádióhallgatók az FM 88.9 MHz-en nem a megszokott szignálokkal találkozhattak, de már nem először hallhattak váltást.

hirdetés

A 88.9 MHz-en kezdetekben osztott frekvencián, a délelőtti idősávban Start Rádió, a délutáni idősávban Róna Rádió , valamint BDK Rádió (FBI Rádió) szórakoztatta a hallgatókat. Későbbiekben a teljes frekvencián a Start Rádió adása szólt.

hirdetés

2006 októberétől a Rádió 1 adása volt fogható, majd 2011 decemberétől központként funkcionálva az ország összes Rádió 1 adás a békéscsabai telephelyen készült, és mint központi adás az összes Rádió 1 frekvenciáján szólt.

A becsatlakozó országos tagrádiók folyamatos kilépéseit követően központi adásként megmaradt, de már csak az orosházi tagrádió közvetítette a központ adását. Mind a mai napig eredeti központként funkcionálva üzemelt, annak ellenére, hogy a város másik tradicionális frekvenciáján a helyben készült adás megszüntetését követően, a 2016 december 6-án regionális hálózattá bővülő új Rádió 1 megkezdte adását. A Vajna András György tulajdonában álló hálózat nem tette lehetővé korábbi megszokott módon történő működését a 88.9 Rádió 1-nek, ezért úgy döntött az Interax Kft. vezetése, hogy azonnali hatállyal névváltoztatási kérelemmel fordul a médiatanácshoz, melyet 2018. november 27-én napirendre tűzött és egyben el is fogadott. Így a továbbiakban már nem lehetőség, hanem kötelesség az új (módosított) műsor szolgáltatási szerződésben rögzített állandó megnevezés használata.

A Csaba Rádió megszűnésével a város szegényebb lett. Még az Interax Kft. dolgozói is nehezen fogadták el, több mint 20 éves múlttal rendelkező konkurenciájuk hirtelen megszűnését. Itt köszönnénk meg a 104 Csaba Rádiót üzemeltető Glasz László és Major Gyula tulajdonosok segítő közreműködését a Csaba Rádió tovább élésének biztosításához. A Csaba Rádiót sokan hiányolták, ezt meg kellett hallania egy pozícióban lévő rádiós döntéshozónak. Emiatt az eredeti szignálparkkal, az eredeti zenei állománnyal, a jól megszokott és szeretett műsor vezetőkkel, az eredeti logó égisze alatt a Csaba Rádió megkezdi, illetve folytatja a hallgatók szórakoztatását, immáron az FM 88.9 MHz-en.

Az Interax Kft. a következő közleményt adta ki mindezzel kapcsolatban: “Az Interax Kft. kérelmére a médiatanács 2018. 11. 27-i ülésén, 2018.11.28-i hatállyal, engedélyezte a műsorszolgáltatás állandó megnevezéseként a Csaba Rádió szóösszetétel, mint bejegyzett védjegy használatát.

2018.11.28-án nulla órától a Csaba Rádió műsora a békéscsabai FM 88.9 MHz-en hallható” -olvasható a rádió közösségi oldalán.

Mazán Tamás az Interax Kft. ügyvezetője a Körös Hírcentrumnak így nyilatkozott: “A Csaba Rádió 2017. november 1-én a 104 MHz-en végleg elköszönt, de keresztény konzervatív neveltetésünk alapján hiszünk abban, hogy van feltámadás.”

https://www.youtube.com/watch?v=2ZhS4Rny7oo&t=302s

 

2018. november 28-tól újra szól a Csaba Rádió, immáron az FM 88.9 MHz-en! Kövesse őket Facebookon is!
Mazán Tamás néhány mondatban szólt a hallgatókhoz, amely 6 perc 55 másodperctől hallható. 

 

Az elmúlt 25 év szignálokban:

Rádió 1 szignál:

104 Csaba Rádió:

88.9 Csaba Rádió:

 

Kövesd a Körös Hírcentrumot Facebookon!

 

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

6 + 3 =