Széchenyi festményét is a testületi ülésen leplezték le Békésen

békésen Izsó Gábor polgármester itt éppen a belvízelvezető-rendszer egy részét adja át Dankó Béla országgyűlési képviselővel. Fotó: Körös Hírcentrum

Békésen ismét összeültek a képviselők, a soros testületi ülés legfontosabb napirendi pontjairól és az ülést kísérő eseményekről Izsó Gábor polgármester számolt be.

hirdetés

Az orvosi ügyeleti munkáról, a különböző feladatokról minden évben hallhatnak egy beszámolót a képviselők. Korábban komoly problémák voltak az ellátással, most viszont maximálisan meg van elégedve a lakosság az ügyelet tevékenységével. Olyannyira, hogy szívesebben veszik igénybe ezt a szolgáltatást, mint a háziorvosi ellátást. Ezzel kapcsolatban fel is hívná a polgármester a békésiek figyelmét arra, hogy az ügyelet a sürgős esetek ellátására jött létre. Ha valaki indokolatlanul feltartja az orvost, az egy másik beteg életébe is kerülhet.

hirdetés
békésen
Barabás Miklós festményének másolata már a díszteremben is látható. Forrás: Wikipédia

Egy másik, fejlesztésekhez kapcsolódó téma volt az utak aszfaltozásának sorrendje. Békésen sok útalappal rendelkező, viszont le nem aszfaltozott útszakasz, utca van. Most volt lehetősége az önkormányzatnak arra, hogy hitel felvételével ezen a helyzeten javítson. A testület felállított egy sorrendet, ami alapján haladhatnak. Ez alapján aszfaltozzák sorra a kijelölt szakaszokat, ameddig anyagilag bírja az önkormányzat. 250 millió forint hitelt vettek fel a projektre, pályázati forrás ugyanis nem nagyon áll rendelkezésre mellékutcák aszfaltozására. Körülbelül 25 ezer négyzetméter útfelületet tudnak leburkolni.

Még a hivatalos ülés megkezdése előtt két esemény is történt a teremben. Lelepleztek például egy új festményt a díszteremben. Eddig csak Kossuth Lajos képe díszítette a falat, most már viszont Széchenyi István is figyeli a képviselőket. Ezzel kapcsolatban a városvezető megosztotta, hogy mindig is hiányérzete volt, szerette volna Kossuth mellett a legnagyobb magyar festményét is a díszteremben látni. A másik programpont pedig a középiskolás diákoknak megítélt ösztöndíjak kihirdetése volt. 12 békési fiatalnak ítélte oda a testület ezt a támogatást. Havonta 10.000 forintot kapnak a diákok, egy éven keresztül.

Békésen a fejlesztések is egyre jobban haladnak. A piac külső és belső része is megújul, jelenleg a külső területen folynak a munkálatok. Ennek keretében alakítanak ki egy hűtőházat, valamint pavilonok is épülnek. A piac fejlesztésével kapcsolatban megjelent anyagunkat itt találják. A belvízelvezető rendszer kiépítéséről mi is beszámoltunk korábban, ezt a cikket ide kattintva találják. Ez a rendszer 21 utcánál oldja meg a vízelvezetést, egy közel 160 millió forintos projektről van szó. A sportpark építése is halad, erről szintén írtunk korábban. Erre is régóta vágyik a város lakossága. Ha elkészül, remélhetőleg még többen kedvet kapnak majd a mindennapi testmozgáshoz.

Az Izsó Gáborral készült interjút itt meghallgathatják:

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 6 = 2