Rendkívüli közgyűlést és Simonka embereinek visszahívását kezdeményezték

Simonka Fotó forrás: Youtube

Pénteken a Jobbik Békés Megyei Közgyűlési frakciója, valamint az MSZP és a DK képviselői közösen kezdeményezték, hogy a megyei közgyűlés elnöke rendkívüli közgyűlést hívjon össze.

Az SZMSZ szerint ehhez minimum 5 fő aláírásra van szükség, így a három párt képviselői együttesen léptek fel. A rendkívüli közgyűlést a fideszes elnöknek kötelező összehívnia.

hirdetés

Egyetlen napirendi pontot javasoltak, amely szerint a közgyűlés hívja vissza a korrupciógyanús ügybe keveredett Simonka György fideszes parlamenti képviselő kabinetfőnökét, Szegedi Balázst, és jobbkezét – akinek neve több ezzel kapcsolatos ügyben is felmerült -, Ruck Mártont a Területfejlesztési Bizottságból. Helyükre pedig Zalai Mihálynak, a megyei közgyűlés elnökének kell személyi javaslatot tennie.

Nemrégiben mi is beszámoltunk arról, hogy gyanúsítottként hallgatták ki Simonka György országgyűlési képviselőt. A megalapozott gyanú lényege szerint Simonka György tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult. Az eddig beszerzett adatok alapján a Simonka György rendelkezései szerint lebonyolított beruházások kapcsán okozott vagyoni hátrány meghaladja az 1 milliárd 400 millió forintot -olvasható Magyarország Ügyészsége hivatalos honlapján.

Szóljon hozzá!

20 − = 19