Extraliga: a BRSE nyert, a Nyíregyháza kikapott

extraliga Forrás: BRSE / Facebook

A címvédő Békéscsaba a harmadik szettet elveszítette ugyan az Újpest otthonában, ám így is három pontot érő győzelmet aratott az Extraliga sorozatban. Sikerével – igaz, a Vasasnál két mérkőzéssel többet játszva – átvette a vezetést a tabellán – írja az MTI.

December hónapban több alkalommal néznek majd farkasszemet a felek, hiszen a szombat esti bajnoki mérkőzésen túl, a Magyar Kupában is megmérkőzik egymással a két gárda. Kormos Mihály két helyen változtatott a hétközi CEV Kupa találkozóhoz képest. Ezúttal Szpin Renáta kezdett liberóként, még Fábián Fanny kezébe került a karmesteri pálca.

Bodnár két pontjával indult a két együttes idei harmadik mérkőzése, amelyet négy hazai egység követett. A folytatásban Tanja Bokan percei következtek. A montenegrói légiós előbb ász értékűt szervált, majd blokkolt, aztán pedig valóságos szőnyegbombázást rendezett az Újpest térfelén. Ennek ellenére sem akart leszakadni az UTE, de pár ponttal mindig a csabaiaknál volt az előny. A hazaiak újabb időkérése után Perovic keze sült el, majd Mlinar is beindult, így továbbra is maradt az 5 pontos vendég előny, 17:22. Ezt követően faragott hátrányából az Újpest, de Kormos Mihály időkérése rendezte a sorokat. Mlinar ászával 19:25-re lezárta az első etapot a bajnoki címvédő.

A második szett Bokan bombájával indult, de a hazaiak életerős támadásaiknak köszönhetően feltámadtak és átvették a vezetést. Cserélt a BRSE, érkezett Tálas, Fábián helyére. A folytatásban először Bodnár, majd Bokan találta meg a rést az UTE védelmén, így egalizálni tudott a csapat, 15:15. A hazaiak védelme azonban összeállt és 3-ra nőtt előnyük, amely után Kormos Mihály kért ismét időt. 21:16-nál Perovic helyére Szedmák érkezett. Nyitást rontott az Újpest, majd Sofija Medic a hátára vette a csapatot, először sáncolt, majd centertámadásból volt eredményes, 22:20. Tálas is feliratkozott a pontszerzők közé, miután váratlanul tette át az ellenfél térfelére a labdát, így 1 egységnyire csökkentve a hátrányt. Aztán Crittenden hibázott, majd Medic ismét blokkolt és már a csabaiak kezében volt az irányítás, 22:23. Az Újpest ismét hibázott, majd Medic tette fel az I-re a pontot védekezésben. Így 5 pontos hátrányból sikerült 22:25-re megnyerni a második szettet is.

Bokan pontjával kezdődött a harmadik etap is, amelyet 3 újpesti egység követett. A folytatásban Szedmák is eredményes volt, de a hazaiak egyenlíteni tudtak, 6:6. Aztán hullámvölgybe került a Békéscsaba, több bosszantó hiba a hazaiak malmára hajtotta a vizet. Bokan újabb 2 egységgel köszönt be, majd ászával 2-re csökkentette a hátrányt, 17:15. A hazai időkérés után Mlinar bombázta az ellenfelet, akik két gyors ponttal válaszoltak, 23:20. Egy csabai hiba után 4 szettlabdához jutott az Újpest. Az elsőt még hárítani tudta a csabai gárda, de a másodikat már nem, így 25:21-re az UTE nyerte a harmadik játszmát.

Perovic bombájával és Bodnár centertámadásával kezdődött a negyedik etap, a csabai villámrajt után, hazai időkérés következett. Perovic ellen továbbra sem volt ellenszer, de Medic is beköszönt először egy potya labda után, majd blokkja után volt eredményes a szerb center, 3:6. A folytatásban Bokan és Tálas is eredményes volt, amely 5 pontos csabai előnyt jelentett, 4:9. Folytatódott a csabai dominancia, Bodnár és Perovic révén továbbra is nyomás alatt tartotta csapatunk az Újpestet, 6:11. Hibát-hibára halmozott a hazai együttes, amelyet kihasználtak a csabai lányok és tovább növelték előnyüket, 8:14. A folytatásban felváltva szerezték a csapatok pontjaikat, így maradt a 6 egységnyi csabai előny, 11:17. Ezt követően azonban Medic blokkolt, majd Bokan volt eredményes és 9-re nőtt a különbség a két csapat között, 11:20. Utolsó rohamot indítottak a fővárosi lila-fehérek, de Innen már nem engedett ki az ötszörös magyar bajnok és 16:25-re megnyerte a negyedik szettet, ezzel az Extraliga találkozót is.

Kormos Mihály így nyilatkozott a mérkőzést követően: “fontos három pontot gyűjtöttünk be, de hullámzó teljesítménnyel, így nem voltam maradéktalanul elégedett. A szerdai kupamérkőzésen ennél jobban kell és jobban is fogunk játszani” – tájékoztatott a klub.

A Nyíregyháza nagy meglepetésre 2-0-s vezetésről kikapott hazai pályán a Jászberény csapatától a női röplabda Extraligában, szombaton. A kupacímvédő nyírségieknek – akik az idény során eddig csak a
játéknap előtt listavezető Vasastól kaptak ki – a negyedik szettben két mérkőzéslabdájuk is volt. A Jászberény a szezonban először győzte le az első négy csapat valamelyikét.

Eredmények (a szövetség honlapjáról):

UTE – Swietelsky-Békéscsabai RSE 1-3 (-19, -22, 21, -16)

Fatum Nyíregyháza-Jászberény VT 2-3 (15, 19, -24, -25, -13)

Az állás: 1. BRSE 26 pont/12 mérkőzés, 2. Vasas Óbuda 25/10, 3. Nyíregyháza 23/11, 4. UTE 16/11, 5. Jászberény 9/11, 6. Hungast-Haladás 0/11

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.