Téliesebb arcát mutatja jövő héten a december

december
Hétfőtől erős északi-északnyugati áramlással egyre hidegebb levegő éri el térségünket, lehűlés várható, kevés hó is eshet.

Hidegfront érkezik hétfő hajnalban, mögötte északira-északnyugatira forduló áramlással egyre hidegebb légtömegek érkeznek, csütörtökön és pénteken helyenként napközben is fagyhat.

A front átvonulását szórványosan előforduló eső, záporok kísérik. Az északkeleti tájak kivételével feltámad az északnyugati szél, hétfőn napközben a középső országrészben és a Dunántúlon viharos lökések is lehetnek. Ekkor a legtöbb helyen már több-kevesebb időre kisüt a nap, de elszórtan továbbra is előfordulhatnak záporok. A hegyekben, délutántól már sík vidéken is egyre inkább hózáporok lehetnek jellemzőek. A csúcshőmérséklet még 4 és 9 fok között alakul.

hirdetés

Kedden is többfelé szeles marad az idő, a nyugati-északnyugati szelet északnyugaton helyenként erős lökések is kísérhetik. Északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet és több helyen előfordulhat kisebb hózápor, havas eső, nyugaton, délnyugaton eső. Több napsütés délelőtt az ország keleti, délkeleti kétharmadán várható. Hajnalban a legtöbb helyen már fagyni fog, északkeleten -5 fok köré csökkenhet a hőmérséklet, napközben pedig 1-6 fokot mérhetünk.

Szerdán is gyakran lesz élénk az északnyugati szél, az ország északkeleti harmadán lesz gyengébb a légmozgás. A többször erősen megnövekvő felhőzetből szórványosan fordulhat elő kisebb havazás, hózápor, délnyugaton havas eső is. Kora reggel -3, +1, délután 1-6 fokra készülhetünk.

Csütörtökön a napos időszakokat gyakran zavarhatják felhők, de számottevő csapadék nem valószínű. A légmozgás már nem lesz jelentős, de hideg lesz: hajnalban mindenhol fagyni fog és helyenként napközben is kevéssel fagypont alatt marad a hőmérséklet -írja az Időkép.

 

Szóljon hozzá!

− 5 = 1