Paul Bogdan erősíti 2019-ben a BRSE szakmai stábját

bogdan Paul Bogdan az új erősítés. Fotó: BRSE

A korábban a román válogatottat is irányító Paul Bogdan a szezont az Agroland Timisoara csapatánál kezdte. Azonban a klub szezon közbeni megszűnésével szabaddá vált, így nyílt meg a lehetőség, hogy a felek egyeztessenek a közös munkáról.

Baran Ádám klubelnök és Kormos Mihály szakmai igazgató közel egy évtizede ápol remek munkakapcsolatot a szakemberrel. Bogdan a világbajnok szerb tréner Zoran Terzic mellett kezdte pályafutását, akinek személye máig nagy hatást gyakorol edzői filozófiájára.

A Swietelsky – Békéscsabai Röplabda SE csapata január közepétől, szinte három naponta kell hogy pályára lépjen négy különböző sorozatban. Mindez az extrém terhelés nemcsak a játékosokat, hanem a szakmai stábot is maximálisan igénybe veszi. Ezért kihasználván a kínálkozó lehetőséget, itt is erősített a klub. Paul Bogdan már munkába is állt Békéscsabán. Kormos Mihály szakmai igazgatóval és Leiszt Máté edzővel elemzik az elmúlt időszak tanulságait, valamint meghatározzák a következő hetek, hónapok programját és prioritásait – számolt be honlapján a klub.

Annyi már biztos, hogy kemény évkezdés elé néznek a lányok. Az új évet Zágrábban, január 12-én 18 órától kezdi a BRSE, ahol a Mladost Zagreb csapata ellen játszanak majd a MEVZA Cup sorozatban. Három nappal később, január 15-én 18 órától a Strabag Bratislava érkezik Békéscsabára, ismételten a Közép-Európai Kupa keretei között. Nincs megállás, hiszen 18-án már Jászberénybe utazik a csapat, hogy a Magyar Bajnokságban szerepljen 19 órától. Majd két nappal később január 20-án a Folyondár utcába látogatnak, ahol a Vasas Óbuda otthonában kell előnyt szerezni a Magyar Kupa elődöntőjében.

Január 24-én, 18 órától nemzetközi kupamérkőzést játszanak. A CEV Kupa nyolcaddöntőjének második mérkőzésén a svájci Sm’aesch Pfeffingen együttese érkezik a Viharsarokba. Őket a párharc első mérkőzésén, Svájcban 3:2-re legyőztek a csabaiak. Január 27-én 16 órától újból hazai pályán szerepel a BRSE, akkor az Újpest látogat a megyeszékhelyre, a Magyar Bajnokság kiírásában. A mérkőzésektől zsúfolt hónap lezárásaként pedig január 30-án, 18 órától rendezik Békéscsabán a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóját, ahol a győztes, a Jászberény-Nyíregyháza párharc továbbjutó csapata ellen vívja a kupa döntőt.

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.