Újabb tüntetés lesz szombaton Budapesten

Fotó: Index

Négy pontban fogalmazták meg a szakszervezetek a követeléseiket, amennyiben a kormány nem teljesíti azokat, a szombati budapesti demonstráción meghirdetik a decemberi utcai megmozdulásokon sokak által követelt országos sztrájkot.

hirdetés

A követelések a következők:

  • Módosítsák a Munka törvénykönyvét, hogy az a mostaninál sokkal jobban vegye figyelembe a munkavállalók érdekeit, a rabszolgatörvényként elhíresült túlóra szabályozást pedig vonja vissza a kormány!
  • Béremelést, többek között a minimálbér két számjegyű emelését, a cafetéria visszaállítását, a közszféra béreinek rendezését!
  • Követelik a sztrájkjog újraszabályozását, érdemi párbeszédet, előzetes egyeztetést várnak el a dolgozókat érintő törvények módosításánál!
  • Rugalmasabb nyugdíjba vonulási rendszer kidolgozását, a korengedményes nyugdíjak korszerűbb formában történő visszahozásától a megváltozott munkaképességű dolgozók tisztességes támogatásáig!

A fővárosi tüntetés szombaton, délután 2 órakor kezdődik. A szervezők a Hősök terére hívták a tüntetőket, ahonnan a Kossuth térre vonulnak majd.Több szakszervezet mellett az összes ellenzéki párt és számtalan civilszervezet lép fel közösen a kormány intézkedései ellen.

A Facebookon is meghirdetett eseményre eddig több, mint 9 ezer ember jelezte részvételét. A mostani az utóbbi idők legnagyobb kormányellenes tüntetéssorozata, erről korábban itt írtunk.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

65 − 55 =