Alig egy hét és lezárul a Magyar Közút rajzpályázata

ceruza Fotó: Pixabay

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018 év végén országos gyermekrajzpályázatot hirdetett. A társaság továbbra is olyan rajzokat vár az általános iskolásoktól, amelyek témája az utakhoz kapcsolódik. A kategóriák győztesei kirándulást nyerhetnek osztálytársaikkal együtt és a díjazott pályaműveket egy évig az útellenőri autókon láthatja az ország. Jelentkezni alig egy hete maradt a gyerekeknek, 2019. január 15-én lezárul a pályázati lehetőség.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. „Álomút” című gyermekrajzpályázatára 2019. január 15-ig ezúttal is öt kategóriában várják a pályaműveket:

hirdetés
  • 1-2. osztály
  • 3-4. osztály
  • 5-6. osztály
  • 7-8. osztály
  • gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó 1-8. osztályos, sajátos nevelési igényű gyermekek.

Kategóriánként egy győztest hirdetnek a szervezők, a legjobbnak választott pályaművekből a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Facebook oldalán szervezett közönségszavazás alapján különdíjat is bezsebelhet az az általános iskolás, aki beküldi alkotását. A kategória- és a közönségszavazás győztese egy-egy osztálykirándulást nyer a társaság Kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti gyűjteményébe. A nyertes osztálytársaival együtt utazhat busszal Kiskőrösre, ahol múzeumi tárlatvezetésen vehetnek részt, itt a gyerekek interaktív formában ismerkedhetnek meg az útépítés történetével az ókortól kezdve a legmodernebb „szupersztrádákig”, illetve az útépítéshez kapcsolódó gépekkel, eszközökkel.

Az osztálykiránduláson kívül a győztesek művei a 2019 tavaszi díjátadót követően egy éven keresztül láthatóak lesznek a társaság útellenőri autóin, illetve 200 darab 5000 forint értékű ajándékutalvány is gazdára talál. A társaság díjazza a gyerekeket felkészítő pedagógusokat is.

Az alkotásokat zárt borítékban a következő címre lehet eljuttatni postán vagy személyesen: Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztály, „Álomút” gyermekrajzpályázat, 1024 Budapest, Fényes Elek utca 7-13. Postára adás határideje: 2019. január 15.

A részletes pályázati feltételek és az előző évi pályázat díjazott alkotásai, valamint az idei Álomút plakátja megtalálhatók a társaság megújult honlapján, a www.kozut.hu-n. A pályázattal kapcsolatban érdeklődni a rajzpalyazat(kukac)kozut.hu e-mail címen lehet.

Szóljon hozzá!

12 + = 20