Rendszerhiba miatt nem érkeztek meg a nyugdíjak

körös, khc, sztrájk

Információink szerint rendszerhiba miatt nem történt meg a nyugdíjak, nyugdíjszerű ellátások, árvasági ellátás banki jóváírása ma délelőtt 10 óráig.

A hiba javításán dolgoznak a szakemberek.

Frissítés 10 óra 17 perc
Az OTP közleményt adott ki:

Az OTP Bank tájékoztatja ügyfeleit, hogy a 2019. január 11-én esedékes nyugdíjak átutalása várhatóan csak 2019. január 14-én hétfőn történik majd meg. A nyugdíjak utalása a bank rendszerétől független ok miatt csúszik.
Megértésüket köszönjük.

Frissítés 10 óra 29 perc
A CIB BANK közleménye:

A mai napra (2019.01.11.) várt nyugdíjak nem érkeztek meg a Magyar Államkincstártól. Ennek pontos okáról, illetve a folyósítás várható időpontjáról az Államkincstár ügyfélszolgálata tud tájékoztatást nyújtani az alábbi elérhetőségeken: Tel: +36-1-350-0155 +36-1-350-2755 +36-1-350-8580 +36-1-270-8800 +36-1-270-8999 +36-80-204-884 (Magyarországon belül vezetékes hálózatból ingyenesen hívható zöld szám). E-mail: nyufig@onyf.allamkincstar.gov.hu

A MagNet Bank szintén úgy tájékoztatott, a nyugdíjak nem érkeztek meg a Magyar Államkincstártól. Mint fogalmaztak, amint a GIRO számlára kerül, onnantól számítva 2 órán belül a lakossági számlákra íródik jóvá.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, idén 2,7 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, a bankszámlákra január 11-én kellene érkezzen, a posta pedig január 16-án kezdi meg a kézbesítést.

Frissítés 10 óra 56 perc
A Magyar Államkincstár közleménye:

A Magyar Államkincstár tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy technikai okok miatt a bankszámlákra érkező nyugdíjak jóváírása napközbeni utalással történik meg. A bankszámlára érkező nyugdíjakat tehát az érintettek a mai nap folyamán megkapják. A postai kifizetések 2019. január 16-án indulnak el.

Ugyanakkor eddig a percig az OTP a honlapján azt írja: a nyugdíjak átutalása várhatóan csak 2019. január 14-én hétfőn történik majd meg.

Frissítés 11 óra 09 perc
Az MSZP szerint az új informatikai rendszer hibája okozta a galibát.

Nincs tovább haladék!

Korózs Lajos: Ne szórakozzanak a nyugdíjasok pénzével!#MSZP #hueu #StopOrbán

Közzétette: MSZP – 2019. január 11., péntek

Frissítés 11 óra 15 perc
A Giro Zrt. arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az államkincstárral együttműködve intézkednek a januárban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti – azaz pénteken történő – kifizetéséről. A Giro Zrt. által üzemeltetett, a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer hibamentesen működik, a beküldött tranzakciók feldolgozásában nem volt és jelenleg sincs fennakadás.

Frissítés 10 óra 59 perc
A Békés Takarék Szövetkezet közleménye:

Tisztelt Ügyfeleink!

A Békés Takarék Szövetkezet tisztelettel tájékoztatja az  érintett ügyfeleiket arról, hogy a hónap elején esedékes nyugdíjak összege  határidőre – a Takarék Csoporton kívüli okból – nem érkezett meg a takarékszövetkezetek számlájára. A nyugdíjfolyósítás késlekedésének okairól a Takarék Csoport folyamatosan egyeztet az érintett szereplőkkel, addig is ügyfeleink szíves türelmét kérjük. A Takarék Csoport az ügyfelei érdekeinek szem előtt tartásával minden tőle telhetőt megtesz a nyugdíjak kifizetése érdekében.

Frissítés 11 óra 19 perc
A Raiffeisen Bank közleménye:

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a nyugdíjak átutalásában a Raiffeisen Banktól független okok miatt késés lépett fel, a nyugdíjak a Magyar Államkincstártól egyelőre nem érkeztek meg bankunkhoz. A hiba javítása a mai nap során várható, így a nyugdíjak várhatóan a nap folyamán jóváírásra kerülnek.

Eközben a MagNet Bank úgy tájékoztatott, hogy legkésőbb szombaton kiutalják ügyfeleik részére a várt összegeket.

Frissítés 12 óra 09 perc
A K&H közleménye:

Kedves Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2019. január 11-én esedékes nyugdíjak átutalása a K&H Bank rendszereitől független okok miatt késik. A nyugdíjak jóváírása várhatóan 2019. január 14-én történik majd meg. Megértésüket köszönjük! Üdvözlettel: K&H Bank

Frissítés 13 óra 24 perc

Továbbra sem tudni pontosan, hogy mi történt és ki hibázott. A fentebb olvasható információk alapján lehetséges, hogy még ma délután mindenki megkapja a járandóságát, de legkésőbb 14-én biztosan.

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.