Villanyóra leolvasása közben loptak meg csalók egy idős nőt

Fotó: Pixabay

Villanyóra leolvasás ürügyén csengetett be két férfi egy idős nőhöz Gyomaendrődön. Azt mondták, hogy visszatérítést hoztak, de közben elterelték a nő figyelmét és ellopták a megtakarított pénzét. A rendőrség keresi a bűncselekmény elkövetőit és ismételten óvatosságra int mindenkit.

Két férfi lopott meg egy idős nőt 2019. január 10-én, Gyomaendrődön. Először egyikük telefonon felhívta a 80 éves asszonyt és az áramszolgáltató munkatársaként mutatkozott be. Közölte, hogy hamarosan érkeznek azért, hogy leolvassák a villanyóra adatait. A férfiak, miután bejutottak a házba, azt mondták a nőnek, hogy túlfizetése van, 13 ezer forint jár neki. Odaadtak egy 20 ezrest és kérték, hogy abból adjon vissza. Miután távoztak, az idős asszony észrevette, hogy a dobozból, amelyből a visszajárót kivette, és amiben a megtakarított pénzét tartja, több százezer forint hiányzik.

hirdetés

A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei keresik a lopás elkövetőit és a történtek kapcsán ismét óvatosságra intenek mindenkit. Kérik, hogy ne engedjenek be idegeneket a házukba, lakásukba! A szolgáltatók nem visznek házhoz készpénzben visszatérítést, hanem jóváírják azt a következő számlákon. Az időseknek fiatalabb családtagjaik beszéljenek arról, hogy milyen trükkös lopásokról, csalásokról olvastak, hallottak! Kérjék meg idős szüleiket, nagyszüleiket, rokonaikat, hogy amikor egyedül vannak, ne engedjenek be idegent! Ha telefonon egyeztetett időpontra várnak valakit, szóljanak rokonaiknak vagy kérjék meg egyik szomszédjukat, hogy arra az időre menjen át. A megtakarításukat lehetőleg ne tartsák otthon! Ha mégis nagy összegű készpénz van a házukban, lakásukban, erről ne beszéljenek senkinek és soha ne vegyék elő idegenek előtt!

Forrás: police.hu

Szóljon hozzá!

35 − 27 =