FISE: számos korosztályban versenyeznek a kézisek

FISE kézilabda Eddig az U15-ös fiúcsapat a legsikeresebb. Fotó: FISE/Facebook

2018-at a FISE karácsonnyal zárta az Újkígyósi Felföldi István Sportegyesület. Viszont eddig a programig is sok izgalom történt a klubban a tavalyi esztendőben.

hirdetés

Ahogy már írtunk róla korábban, ezt az ünnepi rendezvényt egy jubileumi mérkőzés hívta életre öt évvel ezelőtt. A cél az volt, hogy az egyesület minden sportolóját, kicsiket-nagyokat, fiúkat-lányokat meg tudjanak mozgatni. Minden korosztályban egy-egy mérkőzést játszottak a kézilabdások. A visszajelzések szerint a meccsek és a játék utáni bál is nagy sikert aratott. Sokan el tudtak jönni a régiek közül, így az öltözőkben fel tudták eleveníteni a régi kedvenc történeteket. A fiatalabbak az egyesület által felajánlott mikuláscsomagot is kaptak, ez is fokozta az ünnepi hangulatot. Azért is fontos az ő szempontjukból ez a közös időtöltés, mert az idősebb sportolók példát mutathatnak nekik. Megláthatják, mennyi élményt, mennyi barátot, milyen életet adhat a kézilabda – árulta el Buday Vera, a klub edzője.

A 2018-as év mind a női, mind a férfi felnőtt csapat számára sok kihívást tartogatott. A FISE mindkét együttese az NBII-ben játszik jelenleg. A férfiaknál mindenképpen a bennmaradás kiharcolása a cél, viszont az őszi fordulókban még nem sikerült győzelmet aratniuk. De nagyon komolyan készülnek és bizakodóak a játékosok, hogy tavasszal jobb szériát tudjanak majd elérni. A hölgyek nehezen kezdhették meg a felkészülést, mert az iskola tornatermét felújították, így az ottani munka minden csapat számára csak szeptember végén indulhatott. Az első mérkőzést meg tudták nyerni, majd sajnos úgy alakult minden meccs, hogy bár szoros volt az állás, kikaptak az újkígyósiak.

Az utánpótlás tekintetében nincs oka panaszra az egyesületnek, jelenleg a fiú ificsapat az, ahol kevesen vannak a játékosok. Ennek az elindítására azért volt viszont szükség, mert ezek a fiatalok koruknál fogva csak ebbe a kategóriába férnek be. A lányoknál is sikerült kiállítani egy ificsapatot, de náluk meg a sérülések okoznak alacsony játékoslétszámot. Néhány játékosuk ráadásul már a felnőtt női csapatban is szerepel.

Az U15-ös harmadosztályú fiúkra büszke most az egyesület, második helyezésükkel feljutottak a felsőházba, ott kezdik tavasszal a játékot. A gollövőlistán is igen előkelő helyet foglalnak el a játékosaik, az első két helyen két újkígyósi van. Az U14-es és U12-es lánycsapatok is szépen menetelnek, bár az utóbbiaknál más rendszerben zajlik a mérkőzések lebonyolítása. Ott nem számítanak az eredmények, nincs gollövőlista, a játék megszerettetése az elsődleges cél.

A Buday Verával készült interjút itt meghallgathatják:

hirdetés

Szóljon hozzá!

73 − 63 =