Bemutatták a korszerűsített Csemeteház Bölcsődét

Fotó: Körös Hírcentrum

A Csemeteház Bölcsőde és a gyulavári Tipegő Topogók Bölcsőde modernizálása, valamint bővítése valósulhatott meg Gyulán, TOP-os pályázat keretében.

Dr. Görgényi Ernő polgármester elmondta, hogy jelenleg a felújított és az új épületrész berendezése zajlik. Létrehoztak egy új fedett, zárt közösségi teret is, amely korábban egy kihasználatlan belső tér volt.

Ez az új épületrész nemcsak a bölcsőde, hanem a város számára is hasznos, mert különböző kisebb rendezvények befogadására is alkalmas, ezzel bővült a bölcsőde hasznos alapterülete. A munkálatokat gyulai vállalkozók végezték, mely során modernizálták a hőtechnikai és gépészeti berendezéseket, valamint 9 új parkolót alakítottak ki és az épület akadálymentes megközelítését is megvalósították. Ezek mellett sószobát és fejlesztő- foglalkoztató szobákat is létrehoztak. Az épület hivatalos átadására február elején kerül majd sor.

Fotó: Körös Hírcentrum

A városvezető elmondta, hogy Gyula Város Önkormányzatának kiemelten fontos az oktatási, nevelési és szociális intézmények korszerűsítése és felújítása, ezáltal a családok támogatása.

Dr. Görgényi Ernő polgármesterrel készült rövid interjúnk itt meghallgatható:

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.