Egy géniusz története ismét a Munkácsyban

géniusz Forrás: Munkácsy Mihály Múzeum

A Munkácsy Mihály Múzeum 2019. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján 18 órai kezdettel ismét bemutatja az Egy géniusz története. Munkácsy Mihály életútja című virtuális kiállítást a múzeum Múzsák Termében.

Egy, a maga nemében egyedülálló kiállítással örvendezteti meg a közönséget a Munkácsy Mihály Múzeum a világhírű festőművész születésének 175. évfordulóján. Elkészült az a festőóriás életútját végigkísérő virtuális tárlat, amelyet speciális vizuális élményt biztosítva, egyszerre három nagyteljesítményű projektor segítségével, hatalmas vetítőfelületeken mutatnak be a Munkácsy Mihály Múzeum Múzsák Termében – tudtuk meg Biróné Ungurean Emma Brigittától, a múzeum közművelődési munkatársától.

A békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum a világ legnagyobb Munkácsy gyűjteménye cím birtokosaként a festő kultuszának ápolását mindenkor kiemelt feladatának tekinti. Színvonalas kiállítási és könyvkiadási tevékenysége mellett azonban most egy különleges meglepetéssel szolgál a Munkácsy Mihály személye és életműve iránt érdeklődők számára.

A virtuális kiállítás egy olyan bemutató, amely végigtekint Munkácsy Mihály fordulatokban és érdekes eseményekben bővelkedő életútján. A közönség elé tárja rendkívül gazdag életművét, miközben információk sokaságával bombázza a nézőket. A film vetítése nem helyhez kötött. Ugyanúgy megtekintheti a közönség a festő nevét viselő múzeumban, más múzeumokban, könyvtárak előadótermeiben, művelődési központokban vagy akár kulturális fesztiválok csarnokaiban is.

A bemutató bőséges képanyagát a vetítés csaknem ötven perces időtartamában a kor hangulatát megidéző zenei aláfestés, tényeket, eseményeket, érdekességeket felvonultató narrációs szöveg és a történéseket szemléletesebbé tevő idővonal kíséri. A film megtekintése díjtalan, a rendezvényre szeretettel várnak minden érdeklődőt.


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!