Tüntetések és útzárak lesznek Békéscsabán és Orosházán

demonstráció Fotó: Körös Hírcentrum

Magyarország mind a 19 megyéjében, közel egy időben tartanak demonstrációt szombaton, így Békés megyében is.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, Békéscsabán a demonstrációk sorát a Magyar Dolgozók Szakszervezete kezdi meg január 18-án (pénteken), amikor is 12 órától 16 óráig félpályás útlezárást tartanak. Ennek helyszíne: Békéscsaba 44-es főút, a TV torony melletti útszakasz.

Másnap, azaz január 19-én ugyancsak a MADOSZ szervezésében vonulásos tüntetés lesz a megyeszékhelyen. A gyülekező az U-alakú ház előtt történik 15 órától 15 óra 20 percig, ezt követően a Szent István térre vonulnak a tüntetők, ahol többen is felszólalnak majd.

A felszólalók:
Nika István MADOSZ Elnökségi Tag
Nagy Sándor DÉMÁSZ Szakszervezet Elnöke
Kalászné Gelencsér Ilona SZEF Megyei Koordinátora
Miklós Attila MSZP Békéscsabai Elnöke
Dancsó Tibor DK Országos Tanácsának a tagja
Dr. Fülöp Zoltán Magyar Liberális Párt Elnöke
Veréb Attila LMP Országos Politikai Tanács tagja

Ugyancsak január 19-én “Polgári összefogás és demonstratív tiltakozás a Fidesz önkényuralmi törekvései ellen” – címmel tartanak megmozdulást Orosházán.

A demonstráció első felvonása 14 órakor kezdődik, amikor is félpályás útlezárás lesz a Csorvási út (474-es út) Üveggyár buszmegálló után 50 métertől kezdődően, az Orosháza végét jelző tábláig. Ezt követően a tüntetők az orosházi Fidesz irodához vonulnak.

Követeljük a rabszolgatörvény visszavonását, a sajtószabadság helyreállítását, a korrupció ellenes ügyészség felállítását és a költségvetési csalással megvádolt Simonka György eltávolítását a közéletből.

– olvasható a Facebookon létrehozott eseményben.

Dr. Szabó Ervin, Orosháza város jobbikos önkormányzati képviselője a Körös Hírcentrum megkeresésére elmondta, egyedi indokkal is rendelkeznek a demonstráció megtartása kapcsán, ez pedig: „Simonka György áldatlan tevékenysége.”

A legfőbb ügyész igen súlyos gyanúsítással, vádakkal illette. Az ő szolgáin keresztül továbbra is kifejti tevékenységét. Jól látható, hogy Orosháza nem fejlődik, semmilyen pozitív változás nem történik.

Hozzátette: Orosházán a Fidesz önkormányzati képviselői semmilyen kompromisszumra nem hajlandóak. „A legutóbbi testületi gyűlésen előterjesztettem a túlóratörvény mellőzését, de a Fidesz önkormányzati képviselői elutasították azt.”

Dr. Szabó Ervinnel készült telefonos interjúnk itt meghallgatható:

 

A külhoni magyarok szintén csatlakoztak a megmozduláshoz. Lesz tüntetés Stuttgartban, Dublinban, Londonban, Münchenben, Amszterdamban, Bernben (immár harmadik alkalommal!), Hágában, Oslóban, Swansea-ben és Bécsben is január 19-én, Berlinben és Hamburgban pedig január 20-án.

A Körös Hírcentrum a békéscsabai és az orosházi demonstráción is jelen lesz, igyekszünk beszámolni az eseményekről! Kövessék Facebook oldalunkat is!

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.