Összeállt a kick-box versenynaptár is a közgyűlésen

kick-box Fotó: Gregor László

2019. január 19-én évértékelő/évindító közgyűlést tartott a Magyar Kick-Box Szövetség. Szó esett az elmúlt év tapasztalatairól és az új esztendő kihívásairól.

hirdetés

A klubok megjelent képviselői elsőként meghallgatták Galambos Péter elnök tájékoztatóját, majd a szövetségi edzők (Király István, Dancsó Zoltán, Olasz Attila, Katona Attila, Juhász Gábor, Puravecz Péter) a maribori és a pozsonyi felnőtt Európa-bajnokság és a jesoloi utánpótlás világbajnokság tapasztalatait elemezték.

hirdetés

Király István nagyon szép szavakkal méltatta a békéscsabai felnőtt válogatottak, Hídvégi Nándor és az Európa-bajnoki bronzérmes Opauszki Dávid, valamint edzőjük, Debreczeni Dezső munkáját. Az orosházi Puravecz Péter fogja össze a kick-box formagyakorlat versenyeket, ami most indul be igazán Magyarországon. Ezért figyelemmel hallgatták a megjelentek a részletes beszámolót. Puravecz mester kiutazott az USA-ba, hogy a formagyakorlat nagymesterinek, az amerikai válogatottak edzésmunkáját tanulmányozza – tudtuk meg Gregor Lászlótól, a szövetség elnökségi tagjától.

Mint mindig, az éves versenynaptár végleges kialakítása zárta a közgyűlést. 2019-ben két nagyszabású eseményt rendez a Magyar Kick-box Szövetség. Május 16. és 19. között kerül megrendezésre a Magyarországi Világkupa Budapesten. Majd augusztus 23. és 31. között Győr ad otthont az utánpótlás Európa-bajnokságnak. Március 23-án Békéscsabán kerül megrendezésre a Kick-box Diákbajnokság Országos Döntője és az Egyetemi bajnokság. Június 29-én Orosháza ad otthont a Kick-box Formagyakorlat Országos Bajnokságnak.

A közgyűlés után este a szövetség elnöksége ünnepélyes keretek között elismeréseket adott át a 2018. évben nyújtott teljesítményekért. Elismerését és köszönetét fejezte ki az elnökség a Békés megyeiek közül Opauszki Dávid és Puravecz Péter EB bronzérmeseknek, az utánpótlás világbajnokságon aranyérmet szerzett junior sportolónak, Laurincz Boglárkának, az Európa-bajnokságokon részt vevő nemzetközi bíróknak, többek között Gasparik Róbertnek és Koczka Andrásnak.

Nem feledkezett meg az elnökség természetesen a felnőtt és junior versenyzőket felkészítő edzőkről sem, így elismerésben részesült Debreczeni Dezső. Az elismerésben részesültek nagy számát látva eredményekben gazdag évet zárt a Magyar Kick-box Szövetség. Remélhetőleg legalább ilyen eredményes lesz a 2019-es év is!

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 1 = 2