Összeállt a kick-box versenynaptár is a közgyűlésen

kick-box Fotó: Gregor László

2019. január 19-én évértékelő/évindító közgyűlést tartott a Magyar Kick-Box Szövetség. Szó esett az elmúlt év tapasztalatairól és az új esztendő kihívásairól.

A klubok megjelent képviselői elsőként meghallgatták Galambos Péter elnök tájékoztatóját, majd a szövetségi edzők (Király István, Dancsó Zoltán, Olasz Attila, Katona Attila, Juhász Gábor, Puravecz Péter) a maribori és a pozsonyi felnőtt Európa-bajnokság és a jesoloi utánpótlás világbajnokság tapasztalatait elemezték.

Király István nagyon szép szavakkal méltatta a békéscsabai felnőtt válogatottak, Hídvégi Nándor és az Európa-bajnoki bronzérmes Opauszki Dávid, valamint edzőjük, Debreczeni Dezső munkáját. Az orosházi Puravecz Péter fogja össze a kick-box formagyakorlat versenyeket, ami most indul be igazán Magyarországon. Ezért figyelemmel hallgatták a megjelentek a részletes beszámolót. Puravecz mester kiutazott az USA-ba, hogy a formagyakorlat nagymesterinek, az amerikai válogatottak edzésmunkáját tanulmányozza – tudtuk meg Gregor Lászlótól, a szövetség elnökségi tagjától.

Mint mindig, az éves versenynaptár végleges kialakítása zárta a közgyűlést. 2019-ben két nagyszabású eseményt rendez a Magyar Kick-box Szövetség. Május 16. és 19. között kerül megrendezésre a Magyarországi Világkupa Budapesten. Majd augusztus 23. és 31. között Győr ad otthont az utánpótlás Európa-bajnokságnak. Március 23-án Békéscsabán kerül megrendezésre a Kick-box Diákbajnokság Országos Döntője és az Egyetemi bajnokság. Június 29-én Orosháza ad otthont a Kick-box Formagyakorlat Országos Bajnokságnak.

A közgyűlés után este a szövetség elnöksége ünnepélyes keretek között elismeréseket adott át a 2018. évben nyújtott teljesítményekért. Elismerését és köszönetét fejezte ki az elnökség a Békés megyeiek közül Opauszki Dávid és Puravecz Péter EB bronzérmeseknek, az utánpótlás világbajnokságon aranyérmet szerzett junior sportolónak, Laurincz Boglárkának, az Európa-bajnokságokon részt vevő nemzetközi bíróknak, többek között Gasparik Róbertnek és Koczka Andrásnak.

Nem feledkezett meg az elnökség természetesen a felnőtt és junior versenyzőket felkészítő edzőkről sem, így elismerésben részesült Debreczeni Dezső. Az elismerésben részesültek nagy számát látva eredményekben gazdag évet zárt a Magyar Kick-box Szövetség. Remélhetőleg legalább ilyen eredményes lesz a 2019-es év is!

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.