Közgyűlést tartott a Békés Megyei Harcművész Szövetség

harcművész Fotó: Gregor László

Békéscsabán, a Lencsési Közösségi Házban tartotta a 2018-as évet lezáró és a 2019-es évet előkészítő rendes éves közgyűlését a Békés Megyei Harcművész Szövetség.

A Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete, mint ernyőszervezet keretében működő, 1984-ben alapított szervezet igyekszik összefogni Békés megye harcművészeit. A közgyűlésen résztvevő klubok: Barátság SE Battonya, Békéscsabai Lakótelepi SE Kick-boksz Szakoszt., Nippon Seibukan Akadémia Magyarországi Egyesülete, Contact Kick-boksz és Thai-boksz Egyesület Orosháza, Kondorosi Kick-boksz Egyesület, Dragon TKD Kétegyháza, Békéscsabai Közelharc Stúdió, Platán SE Mezőhegyes, Hegyesi Kick-boksz SE Füzesgyarmat, Békéscsabai Lakótelepi SE Nemzeti Aikido Szakosztály, HED-LAND Sportcsarnok SE Mezőberény, Békéscsabai Lakótelepi SE Aikido Szakosztály, Samuray Kyokushin Karate SE Gyula, Nintai Kyokushin Karate SE Sarkadkeresztúr, Wing-Tzun Békés Megyei Önvédelem és Közelharc Egyesület, Békéscsabai Lakótelepi SE ITF Taekwon-do Sz., Corvin Taekwon-do Klub Magyarbánhegyes.

Shihan Gregor László VII.DAN elnök egészítette ki szóban az előre kiküldött írásbeli beszámolót. Eredményes évet zártak a megye harcművészei mind a versenyeredmények, mind a rendezvények terén. Általános gond, hogy kevés a felnőtt versenyző. Kick-boxban ebben az évben az Európa-bajnokságokon a felnőttek között Opauszki Dávid (Lakótelepi SE) point-fightingban, míg Puravecz Péter formagyakorlatban lett bronzérmes.

Az utánpótlás terén a sok hazai, nemzetközi versenyen, Világ- és Európa-kupákon történt helytálláson kívül a legkiemelkedőbbek a jesoloi WAKO kick-box Utánpótlás Világbajnokságon szerepelt érmesek voltak. Laurincz Boglárka, (Bcs.Lakótelepi SE) és Mezei Nikolett (Barátság SE Battonya) világbajnokok lettek. Laurincz Péter, Viczián Vivien, Szász Kristóf, Flack Márk (Lakótelepi SE) ezüstérmesek. Kozmann Mónika, Laczó Tamás, Koszecz Boglárka (Bcs.Lakótelepi SE), Halász Enikő (HED-LAND Sportcsarnok SE Mezőberény) bronzérmesek lettek.

Csapatban világbajnok lett Pántya Réka, Laczó Tamás és Laurincz Péter. Bronzérmes Magyar István és Viczián Roland. Kyokushin karatéban nemzetközi szinten elsősorban az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidős Kör jeleskedett. Európa-bajnokságon nyert Fábián Lara. Zsiga Bence világbajnok lett, ezüst érmes Zima Dávid, a két VB bronzérmes Fábián Tamás és Boros Ádám. ITF Taekwon-do-ban, csakúgy mint tavaly, az év legeredményesebb versenyzője egyértelműen az ifjúsági korosztályú Mezei Nikolett (Barátság SE Battonya) volt. Európa-bajnoki címet szerzett, és kick-box-ban is világbajnok lett. Európa-bajnoki címet szerzett Süli Tamara (Corvin TKD Klub Magyarbánhegyes). Ezüstérmes lett Mezei Nikolett és Süli Tamara, Európa-bajnoki bronzérmes lett Tóth Balázs(Barátság SE Battonya) és Süli Tamara.

Kempo-ban a 15. IKF kempo világbajnokságon világbajnok lett Hocz Csaba, Kristóf Bálint, Kiss Károly (East Warriors MMA GYM), Opauszki Dávid (Bcs.Lakótelepi SE Kick-boksz), ezüstérmes Kugler Gábor, bronzérmes Dolog György, Hegedűs Máté és Vincze Krisztián. A megrendezett versenyek és szemináriumok szintén elérték a céljukat, sikeresek voltak. Itt rendezték meg az ITF taekwon-do országos bajnokságot és a Kick-boksz Diákbajnokság országos döntőjét. Több jó hangulatú ringes gálán is szurkolhattak a nézők.

A megyei média rendszeresen tudósított a megyei harcművész eseményekről, mind az írott, mind a digitális hírközlés terén. A klubokat támogató települési önkormányzatokkal jó a kapcsolat, több polgármester, önkormányzati képviselő személyesen is megtekintette a versenyeket. Sőt, volt, aki szemináriumra is ellátogatott. Egyértelmű jelzés, hogy a települések becsülik a harcművész klubok munkáját, büszkék rá, elismerik mind versenysikereiket, mind jelentőségüket a fiatalok nevelése terén. A gazdálkodást a takarékosság, a megfontoltság jellemezte.

A közgyűlés döntött az elismerésekről is. A Kiváló Harcművész kitüntető címet ebben az évben Opauszki Dávid, a békéscsabai Lakótelepi SE Kick-boksz Európa-bajnoki bronzérmes és kempo világbajnoka érdemelte ki. A hölgyeknél pedig a battonyai Barátság SE ITF taekwon-do-sa, a Kick-box-ban Világ- és taekwon-do-ban Európa-bajnok Mezei Nikolett kapja. Az „Érdemes Mester” díjat Kiss Károly Mester, az East Warriors MMA Egyesület edzője kapja – tudtuk meg Gregor Lászlótól, a megyei szövetség elnökétől.


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!