Kolbásztaxizással egybekötött gasztrotúrákon vehettek részt Gyulán

gyula Fotó: Körös Hírcentrum

A január 29-én a Gyulahús Kft. nagytárgyalójában tartott sajtótájékoztatón beszámoltak a Gyulahús Kft. és a turisztikai szolgáltatók közötti sikeres együttműködés eredményeiről a 2017-2018-as évben.  

hirdetés

Gila Éva a Gyulahús Kft. marketing managere elmondta, hogy nagy örömükre szolgál, hogy az a munka, amit 2014-ben indítottak a Gyulai Várfürdővel és a Tourimformmal, miszerint megmutassák a helyi értékeket a városba érkezők számára, egyre inkább beérik és egyre több partner csatlakozik a programjukhoz.  A gyulai kolbász több mint 150 éves múltra tekint vissza, ennek a helyi kuriózumnak a bemutatása kapcsán indították el a Kolbásztaxit tavalyelőtt, amely a gyulai márkaboltba szállította a látogatókat, így lehetővé tette a termékek kóstolását, illetve ajándékba is vihettek haza gyulai termékeket, öregbítve hírnevüket.

hirdetés
Fotó: Körös Hírcentrum

A szervezet díjat adott át azoknak a szállásadóknak és szolgáltatóknak, akik a 2017∕18 évben kiemelkedően népszerűsítették a programot. Elismerésben részesültek és ajándékcsomagot vehettek át a Wellness Hotel Gyula, az Apartman Centrum és a Gyulai Tourinform Iroda képviselői.

A sajtótájékoztatón prezentációt tartottak a program résztvevői, a Gyulahús Kft., a Gyulai Tourinform Iroda, a Gyulavári Kastély és a Beer Corner Viharsarki Sernevelde vezetői és ügyvivői.

Jónás Balázs a Gyulai Tourinform Iroda vezetője elmondta, hogy idén a nagy sikerre való tekintettel több típusú járatot fognak indítani. A gyalogos program a Városnéző Kolbászolás elnevezést kapta, a Kolbásztaxis járatok pedig a Kolbásztaxis Bakancslista gyűjtőnevet kapták. Az érdeklődőknek három különböző tematikájú járat között lesz lehetőségük választani. Az első egy múltidéző, amely főleg a belvárosi értékekkel és a gyulai kolbásszal kapcsolatos információkkal látja el a turistákat, a második egy gasztrokulturális járat, amely során a hungarikum kolbász és a serfőző kastély nyomába eredhetnek a látogatók.

A Gyulavári Kastélyban az Alakor biosört lehet majd megkóstolni. A harmadik program a Tradíciótól az innovációig nevet kapta. Akik ez utóbbin vesznek részt, a Viharsarki Serneveldében lesz lehetőségük a sörkóstolásra és a sörfőzés rejtelmeibe betekinteniük a kolbászkóstolás után.

Csicsely Attila a Körös-Maros Biofarm Kft. kereskedelmi igazgatója beszámolt arról, hogy most tavasszal fogják megnyitni az új sörfőzdéjüket, ami látványsörfőzde lesz a Gyulavári Almásy-kastélyon belül, ahol kimondottan sörkülönlegességeket szeretnének nyújtani az odalátogatók számára. Nyáron  a söröző mellett egy teraszt is ki fognak alakítani, így nagyon kellemes környezetben fogyaszthatják el a kézműves söröket a vendégek. Olyan szolgáltatást szeretnének nyújtani, ami eddig nem volt Gyulaváriban.

Oroszné Árgyelán Ilona a Gyulavári Kastély vezetője pedig elmondta, hogy tavaly már volt egy kastély járatuk, ahol a kastélyba a taxival kilátogatók egy tárlatvezetésben részesülhettek. Az idén garantált programjukban a kultúrát beleágyazták a gasztronómiába azzal, hogy a kastélylátogatást egybekötötték a sörfőzde megtekintésének lehetőségével és a kolbászkóstolással.

hirdetés

Szóljon hozzá!

5 + 5 =