Így használja az e-kárbejelentő applikációt!

kárbejelentő

Néhány héttel ezelőtt megjelent a MABISZ e-kárbejelentő applikációja, ma pedig az app helyes használatát bemutató videoanyagot tett közzé a rendőrség.

Az e-kárbejentés egyenértékű a hagyományos, “kék-sárga” nyomtatványon történő bejelentéssel, de annál sokkal gyorsabb és egyszerűbb ügyintézést tesz lehetővé, közölte korábban a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ). Az applikáció az ekar.hu oldaláról, vagy közvetlenül az alkalmazásboltokból tölthető le, Androidra és iOS-re egyaránt.

Az új alkalmazás könnyen használható. Szerkesztő modulja segítségével a felhasználók egyszerűen készíthetik el a baleseti ábrát. A gyors és egyszerű adatbevitelt a baleset típusának kiválasztása, a helyszín GPS-es meghatározása, és a szerződéses adatok QR-kódos bevitele teszi még egyszerűbbé.

Miután elkészültünk és minden adatot megadtunk, az alkalmazás az érintett feleknek egy gombnyomásra elküldi email-ben a PDF formátumú másolatokat. Ezzel egy időben a rendszer a biztosítók felé is továbbítja a bejelentőt.

A MABISZ úgy véli, az applikáció gyorsítja majd a kárrendezés folyamatát. Mivel a rendszer a hiányosan kitöltött bejelentéseket nem fogadja el, megszűnhetnek a hiányosan kitöltött nyomtatványok miatt elhúzódó eljárások. Ha nincs sérült és vitás kérdések sem merülnek fel a baleset kapcsán, rendőrre sem lesz szükség az ügyintézéshez, ezáltal szintén gyorsul a folyamat.

Hogyan használjuk a MABISZ e-kárbejelentő applikációját?

Hogyan használjuk a MABISZ e-kárbejelentő applikációját?

Közzétette: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Információs Portál – 2019. február 8., péntek

Szóljon hozzá!