Így használja az e-kárbejelentő applikációt!

kárbejelentő

Néhány héttel ezelőtt megjelent a MABISZ e-kárbejelentő applikációja, ma pedig az app helyes használatát bemutató videoanyagot tett közzé a rendőrség.

Az e-kárbejentés egyenértékű a hagyományos, “kék-sárga” nyomtatványon történő bejelentéssel, de annál sokkal gyorsabb és egyszerűbb ügyintézést tesz lehetővé, közölte korábban a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ). Az applikáció az ekar.hu oldaláról, vagy közvetlenül az alkalmazásboltokból tölthető le, Androidra és iOS-re egyaránt.

Az új alkalmazás könnyen használható. Szerkesztő modulja segítségével a felhasználók egyszerűen készíthetik el a baleseti ábrát. A gyors és egyszerű adatbevitelt a baleset típusának kiválasztása, a helyszín GPS-es meghatározása, és a szerződéses adatok QR-kódos bevitele teszi még egyszerűbbé.

Miután elkészültünk és minden adatot megadtunk, az alkalmazás az érintett feleknek egy gombnyomásra elküldi email-ben a PDF formátumú másolatokat. Ezzel egy időben a rendszer a biztosítók felé is továbbítja a bejelentőt.

A MABISZ úgy véli, az applikáció gyorsítja majd a kárrendezés folyamatát. Mivel a rendszer a hiányosan kitöltött bejelentéseket nem fogadja el, megszűnhetnek a hiányosan kitöltött nyomtatványok miatt elhúzódó eljárások. Ha nincs sérült és vitás kérdések sem merülnek fel a baleset kapcsán, rendőrre sem lesz szükség az ügyintézéshez, ezáltal szintén gyorsul a folyamat.

Hogyan használjuk a MABISZ e-kárbejelentő applikációját?

Hogyan használjuk a MABISZ e-kárbejelentő applikációját?

Közzétette: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Információs Portál – 2019. február 8., péntek

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.