Tolvajokat fogtak Gyulán

Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: Pixabay

Békéscsabán és Orosházán körözés alapján intézkedtek a rendőrök. Két román állampolgár tört be egy ház garázsába Gyulán. Egyikük le akarta verni az épületet figyelő kamerát, de közben felvétel készült róla és a városban járőröző körzeti megbízottak felismerték.

hirdetés

Betörtek egy ház garázsába 2019. február 3-án 4 óra 15 perc körül Gyulán. A házban lakó férfi felébredt a zajra, ki is ment, de az udvaron és az utcán sem látott senkit. A garázs ajtajáról viszont hiányzott a lakat, és az udvaron működő biztonsági kamera lencséje be volt törve. A férfi hívta a rendőrséget, a Gyulai Rendőrkapitányság két körzeti megbízottja rövid időn belül megérkezett a házhoz. A tulajdonossal visszanézték a kamera felvételét, amelyen rajta volt az a férfi, aki megrongálta, megpróbálta leverni a helyéről a kamerát. Közben kiderült, hogy a garázsból hiányzik két láncfűrész.

hirdetés
Fotó: Police.hu

A rendőrök a bűncselekményt megelőző órákban Gyula köztereit ellenőrizték, és a bűnmegelőzési célú, illetve a bűncselekmények felderítését segítő járőrözés során igazoltattak három román állampolgárt is. Amikor megnézték a betörés helyszínén készült felvételt, úgy látták, hogy a felvételen lévő férfi az egyik igazoltatott román állampolgár lehet. Ezt az információt megosztották a rendőrkapitányság nyomozóival, és a gyulai határrendészekkel is. A férfi ugyan időközben elhagyta az országot, de a gyors egyeztetés és az azt követő adatgyűjtés eredményeként 2019. február 7-én, amikor ismét Magyarországra jött, a rendőrök elfogták. A gyanú szerint I. Laviniu nem egyedül követte el a bűncselekményt, P. Danut volt a társa. A rendőrök őt is elfogták, az utóbbi férfi végül önként átadta a rendőröknek a ház garázsából ellopott két láncfűrészt. A benzinmotoros gépeket a rendőrök lefoglalták és visszaadták a tulajdonosnak. Ugyanennek a háznak a garázsába 2017 szeptemberében is betörtek. A most elfogott I. Laviniu elismerte, hogy akkor is ő lopott onnan szintén láncfűrészeket. A Gyulai Rendőrkapitányság mindkét román állampolgárt lopás bűntett elkövetésével gyanúsítja.

Police.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

40 − = 38