A megye fejlődéséről hallhattak az iparkamara gazdasági évindítóján

Dr. Orosz Tivadar, a megyei kamara elnöke nyitotta meg a rendezvényt. Fotó: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén harmadik alkalommal megtartott gazdasági évnyitó rendezvényén magas rangú közjogi méltóságok, a megye legnagyobb vállalkozásainak vezetői, városok polgármesterei vettek részt.

Az előadásokban, köszöntőkben a megye gazdasági helyzetéről, kitörési lehetőségeiről esett szó. Köszöntőt mondott dr. Orosz Tivadar, az iparkamara elnöke, dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke. Az előadók között szerepelt dr. Kovács Tamás, a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósága igazgatója, Grábics Ágnes, a KSH Komplex szolgáltatások osztálya osztályvezetője, Kása István, a Marzek Kner Packaging Kft. ügyvezető igazgatója, Szarvas Péter,  Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Lázár János országgyűlési képviselő, kormánybiztos.

A gazdaságpolitikai fórumon mutatták be többek között a TOP100 2018. – Békés megye gazdasága című kiadványt, amelyet a NAV és a KSH munkatársaival közösen hoztak létre a kamara szakemberei. Ez az összefoglaló, bemutató kiadvány lehetőséget ad egyben a megye gazdasági helyzetének elemzésére is. Megyénk még mindig gazdaságilag igen elmaradott, ezért tartja fontosnak dr. Orosz Tivadar mindazok együttműködését, akik tehetnek a fejlődésért.

Dr. Takács Árpád köszöntőjében arra emlékeztetett, hogy a közigazgatás az elmúlt években történelmi jelentőségű változásokon esett át. Egy valós társadalmi szükségletre kellett választ adni, új helyzetekhez kellett alkalmazkodni. Ennek része a szakképzés érdekében történt összefogás is. Olyan legyen a szakképzés, amilyenre a vállalkozásoknak szüksége van – itt, Békés megyében.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő megosztotta, egy-egy évnyitó rendezvény alkalmat ad arra, hogy áttekintsük az elmúlt esztendőt, a vállalt és elvégzett feladatokat. Békés megye bár gazdaságilag valóban nincs a legelőnyösebb helyzetben, de a demográfiai adatok javulnak. Azon kell dolgozni, hogy minden területen javulás mutatkozzon.

Zalai Mihály elsősorban azokra a fejlesztésekre, programokra világított rá, amelyek ténylegesen fejlesztik majd a megye gazdaságát. A támogatói döntésekkel, projektekkel országos viszonylatban nagyon jól állunk. Megköszönte az iparkamara munkatársainak, hogy évről évre megvalósul ez a rendezvény, hiszen fontos információkat kapnak azok, akik eljönnek.

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.