A megye fejlődéséről hallhattak az iparkamara gazdasági évindítóján

Dr. Orosz Tivadar, a megyei kamara elnöke nyitotta meg a rendezvényt. Fotó: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén harmadik alkalommal megtartott gazdasági évnyitó rendezvényén magas rangú közjogi méltóságok, a megye legnagyobb vállalkozásainak vezetői, városok polgármesterei vettek részt.

hirdetés

Az előadásokban, köszöntőkben a megye gazdasági helyzetéről, kitörési lehetőségeiről esett szó. Köszöntőt mondott dr. Orosz Tivadar, az iparkamara elnöke, dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke. Az előadók között szerepelt dr. Kovács Tamás, a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósága igazgatója, Grábics Ágnes, a KSH Komplex szolgáltatások osztálya osztályvezetője, Kása István, a Marzek Kner Packaging Kft. ügyvezető igazgatója, Szarvas Péter,  Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Lázár János országgyűlési képviselő, kormánybiztos.

A gazdaságpolitikai fórumon mutatták be többek között a TOP100 2018. – Békés megye gazdasága című kiadványt, amelyet a NAV és a KSH munkatársaival közösen hoztak létre a kamara szakemberei. Ez az összefoglaló, bemutató kiadvány lehetőséget ad egyben a megye gazdasági helyzetének elemzésére is. Megyénk még mindig gazdaságilag igen elmaradott, ezért tartja fontosnak dr. Orosz Tivadar mindazok együttműködését, akik tehetnek a fejlődésért.

Dr. Takács Árpád köszöntőjében arra emlékeztetett, hogy a közigazgatás az elmúlt években történelmi jelentőségű változásokon esett át. Egy valós társadalmi szükségletre kellett választ adni, új helyzetekhez kellett alkalmazkodni. Ennek része a szakképzés érdekében történt összefogás is. Olyan legyen a szakképzés, amilyenre a vállalkozásoknak szüksége van – itt, Békés megyében.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő megosztotta, egy-egy évnyitó rendezvény alkalmat ad arra, hogy áttekintsük az elmúlt esztendőt, a vállalt és elvégzett feladatokat. Békés megye bár gazdaságilag valóban nincs a legelőnyösebb helyzetben, de a demográfiai adatok javulnak. Azon kell dolgozni, hogy minden területen javulás mutatkozzon.

Zalai Mihály elsősorban azokra a fejlesztésekre, programokra világított rá, amelyek ténylegesen fejlesztik majd a megye gazdaságát. A támogatói döntésekkel, projektekkel országos viszonylatban nagyon jól állunk. Megköszönte az iparkamara munkatársainak, hogy évről évre megvalósul ez a rendezvény, hiszen fontos információkat kapnak azok, akik eljönnek.

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 83 = 84