818 millió forintos fejlesztés indul a Csanádapácai és Kétegyházi úti iparterületeken

Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: Pixabay

A fejlesztés fő célcsoportjai a helyi vállalkozások, továbbá a jelenleg a térségben működő vállalatokhoz kapcsolódó tevékenységet folytató gazdasági szervezetek képezik. A projekt fizikai befejezését követően az önkormányzat értékesíteni fogja a kijelölt iparterületeket.

A fejlesztés két területegysége a 4432-es jelzésű Békéscsaba-Makó összekötő út mellett elterülő 15,8427 ha-os Csanádapácai úti iparterületen és a 44153-es számú Békéscsaba bekötő útról elérhető 4,5948 ha nagyságú Kétegyházi úti iparterületen helyezkedik el. A két egységnek eltérők az adottságai, ez az infrastruktúra kialakítás műszaki megoldásain és ezek költségvonzatán egyaránt tükröződik.

A Csanádapácai úti iparterületen megvalósuló infrastrukturális fejlesztések:

Közúti infrastruktúra fejlesztése mintegy 1112 fm hosszan fog történni. Ivóvíz ellátás kialakítása, szennyvízhálózat kialakítása, csapadékvíz elvezetés. A tervek szerint egy középfeszültségű földkábeles hálózat kerül kialakításra, illetve egy BHTR 20/1000 (Galaxi) típusú transzformátorállomás. A Csanádapácai úti iparterület közvilágítását összesen 38 db 99 W teljesítményű LED lámpatest fogja biztosítani. Hírközlési hálózat esetében alapberuházás kerül végrehajtásra.

A Kétegyházi úti iparterületen megvalósuló infrastrukturális fejlesztések:

Közúti infrastruktúra fejlesztése mintegy 334 fm hosszan fog történni. Ivóvíz ellátás kialakítása, szennyvízhálózat kialakítása, csapadékvíz elvezetés. A Kétegyházi úti iparterületen szintén új középfeszültségű földkábeles hálózat kerül kialakításra. Hírközlési hálózat esetében alapberuházás kerül végrehajtásra.

A Csanádapácai és Kétegyházi úti iparterületek fejlesztése közvetve számos munkahelyet teremt, amely segíti a település és a térség munkaerő tartalékjának (inaktívak, munkanélküliek) kiaknázását, valamint a közmunkaprogramban résztvevők versenyszférába történő visszavezetésére is pozitív hatással lesz. A növekvő munkaerőigény helyben tarthatja és visszacsábíthatja a településre a képzett fiatalokat.

A kivitelezésre alkalmas munkaterületeket a Megrendelő a szerződés szerint, 2019. január 21-én átadta a Vállalkozó részére. A munkaterület átadás-átvételt követően 570 naptári nap áll a Vállalkozó rendelkezésére a szerződés szerinti munkák befejezésére. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Szóljon hozzá!

+ 6 = 15