Több útszakasz is megújulhatott az elmúlt időszakban

Magyar Közút, útfelújítás, önkormányzati Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: Pixabay.com

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatta el.

hirdetés

A TOP-1.3.1-15-BS1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Békés megyében I.” című projektet a Társaság 3 709 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg.

hirdetés

A program elemeiként Békés megyében

  • a 4436-os jelű Csabaszabadi-Medgyesbodzás összekötő út, több mint 2 kilométeren újult meg.
  • a 4444-es jelű Gyula-Battonya-Mezőhegyes összekötő út, több mint 2,3 kilométeren újult meg.
  • a 4429-es jelű Kevermes-Medgyesegyháza-Orosháza összekötő út két szakaszon, 3,1 kilométeren újult meg.

A Csabaszabadi-Medgyesbodzás összekötő út érintett két szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező két aszfaltréteggel erősítette meg a burkolatot. A meglévő földmedrű árkokat kitisztította, új burkolatjeleket festett és cserélte a jelzőtáblákat, továbbá egy pár autóbuszöblöt bazaltbeton burkolattal újított fel.

A Gyula-Battonya-Mezőhegyes összekötő út érintett két szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező két aszfaltréteggel erősítette meg a burkolatot. Új burkolatjeleket festett és cserélte a jelzőtáblákat.

A Kevermes-Medgyesegyháza-Orosháza összekötő út érintett két szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező két aszfaltréteggel erősítette meg a burkolatot. A meglévő földmedrű árkokat kitisztította, új burkolatjeleket festett és cserélte a jelzőtáblákat, továbbá egy autóbuszöblöt bazaltbeton burkolattal újított fel.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhatott el. Ebből Békés megyében csaknem 24,7 kilométernyi út felújítása valósulhat meg európai uniós forrásból.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

 

Ez is érdekelheti: A korábban felújított útszakaszok.

hirdetés

Szóljon hozzá!

94 − = 92