Megindult az egyeztetés a csabai menhely ügyében

Fotó: Szarvas Péter/Facebook

Ahogyan arról korábban írtunk, a Kétegyházi úti iparterület kivitelezése nehéz helyzetbe hozza a békéscsabai menhely négylábú lakóit és gondozóikat. Az építkezés ugyanis annak közvetlen közelében valósul meg, ellehetetlenítve a kutyák megfelelő sétáltatását.

hirdetés

A menhely munkatársai azt mondták, korábban semmilyen tájékoztatást nem kaptak az építkezésről. Annyit elárultak, kéréssel és kérdésekkel fordulnak a Polgármesteri Hivatalhoz. Az első egyeztetésre sor kerülhetett Szarvas Péter polgármesterrel, aki közösségi oldalán beszámolt arról, hogy további lépéseket tesz majd az ügy megoldására.

hirdetés

“Megdöbbenve hallottam a Csabai Állatvédő Egyesület képviselőitől, hogy a Kétegyházi úti ipari park építési területtől alig pár száz méterre működő menhely semmilyen tájékoztatást nem kapott a környezetükben zajló, és a mindennapi működésüket is érintő projekttel kapcsolatban, amelynek az előkészítését a Városfejlesztési Kft. végezte. Nemrég értesültem arról, hogy az ipari park fejlesztésének munkálatai, milyen problémákat okoznak az Egyesületnek. Állatbarátként fontosnak tartottam, hogy a lehető leggyorsabban tisztázzuk a helyzetet és megoldásokat keressünk a kialakult problémákra. Ezért kora délutánra szerveztem egy egyeztető megbeszélést az Egyesület képviselőivel. A megbeszélésen sorba vettük a problémákat, amiket haladéktalanul meg kell oldani. Ezért az üggyel kapcsolatban további egyeztetéseket folytatok még a kivitelező cég képviselőjével is.” – írta a városvezető.

Frissítve!

A Csabai Állatvédők Khe az egyeztetést követően Facebook oldalukon is hálás köszönetüket fejezték ki a városvezetőnek, hogy amint tudomást szerzett a menhely életét is befolyásoló Kétegyházi úti ipari park építésével kapcsolatos gondjaikról, azonnal megbeszélést kezdeményezett velük. Szintén tt osztották meg, hogy a menhely jelenlegi területét nem érinti semmilyen építési tevékenység, kerítésen belül marad minden, ott ahol most van. A „mező” ahol zömmel a kutyasétáltatás folyt, viszont be lesz építve, de kikerülve a létesítendő ipari parkot, távolabb majd lehet találni szabad séta területet. 

Egyúttal kértek mindenkit, hogy a probléma negatív megközelítését mellőzze, mert ezzel nem lehet előre vinni az ügyet. Hiszen azt senki nem gondolhatja, hogy a megbeszélés eredményeként majd nem épül, vagy nem ott épül meg az ipari park, de több olyan kérdést sikerült egyeztetni, ami a kutyák mozgatásával, vagy a menhely hátsó területének gépjárművel történő megközelítésével kapcsolatos gond.

Az üggyel kapcsolatos további fejleményekről mi is beszámolunk majd.

hirdetés

Szóljon hozzá!

87 − 85 =