Csabai Állatvédők Khe: semmilyen tájékoztatást nem kaptunk a munkálatokról

ivartalanítás, kutya, csabai állatvédők, menhely Fotó: Körös Hírcentrum (archív)

Néhány nappal korábban beszámoltunk a hírről, miszerint a napokban megkezdődik a Kétegyházi úti iparterület infrastrukturális fejlesztése.

hirdetés

A 44153-es számú Békéscsaba bekötő útról elérhető 4,5948 hektár nagyságú Kétegyházi úti iparterületen a közúti infrastruktúra fejlesztése mintegy 334 folyóméter hosszan fog történni. Kialakításra kerül az ivóvíz ellátás, szennyvízhálózat, csapadékvíz elvezetés és új középfeszültségű földkábeles hálózat kiépítése is megvalósul.

hirdetés

A fejlesztés azonban negatívan érinti a békéscsabai állatmenhelyet, hiszen az építkezés a menhely közvetlen környezetében zajlik majd. Nagy valószínűséggel a menhely körül található fákat és bokrokat is kivágják, így a négylábúak sétáltatása nehezen, vagy éppen sehogy nem lesz megoldható.

Nagy valószínűséggel legtöbbjüknek ez a menedék a végleges otthonuk. És most elveszik tőlük azt a 10-20 perc örömöt is, amit a séta lehetősége okoz nekik. Ezek a senkinek nem hiányzó, senkinek nem kellő négylábúak rácsok mögött, mozgás nélkül fognak élni. Hiába van/lesz önkéntes sétáltató, ha nem lesz hol sétáltatni a kutyusokat. Egyik oldalon az épülő közút és ipari park, másik oldalon a lökösházi vasúti sín.

– olvasható a bejegyzés a Csabai Állatvédők Khe Facebook oldalán.

Megkerestük a menhelyet, ahol azt mondták, korábban semmilyen tájékoztatást nem kaptak az építkezésről és egyelőre bővebben nem szeretnének nyilatkozni. Annyit azonban elárultak, kéréssel és kérdésekkel fordulnak a Polgármesteri Hivatalhoz, az időpont egyeztetés folyamatban van.

A fejleményeket a későbbiekben is figyelemmel kísérjük és beszámolunk a történésekről.

Az egyesület körülbelül 300 négylábúról gondoskodik, helyzetük egyébként sem könnyű. Néhány hónappal ezelőtt Gubis Katalinnal, a Csabai Állatvédők Khe titkárával készítettünk interjút.

hirdetés

Szóljon hozzá!

6 + 3 =