Szűrőnapon hívták fel a figyelmet az egészséges életmód fontosságára

egészséges Fotó: bekesijarasok.hu

Egészségügyi szűrőnapot tartottak szerdán Békésen. A programon résztvevők egyebek mellett ellenőriztethették vérnyomásukat, vércukorszintjüket, de lehetőség volt szakemberektől elsajátítani az újraélesztés technikáit is.

hirdetés

Az egészséges életmód, a mozgás, a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozta köszöntőjében Izsó Gábor, Békés polgármestere. A Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium Szarvasi úti telephelyének tornatermében rendezett eseményen a kormányhivatal munkatársai szűrővizsgálatokkal – pulzus- és vérnyomásméréssel, vércukorméréssel, testtömeg index méréssel – álltak a résztvevők rendelkezésére, de igény esetén a kilélegzett levegő szénmonoxid tartalmát is mérték. A diákok az újraélesztés elemeit is elsajátíthatták a szakemberektől – számolt be a bekesijarasok.hu.

hirdetés

Ahogyan már korábban is beszámoltunk róla, a Békés Megyei Kormányhivatal rendszeresen szervez ehhez hasonló rendezvényeket megyeszerte. Dr. Gaálné dr. Maráczi Gabriella, a kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya főosztályvezető-helyettese elmondta, oktatási intézményekben, városi rendezvényeken igyekeznek felhívni a figyelmet az egészségmegőrzésre. A testsúly, a testtömegindex, a dohányosok által kilélegzett levegő szén-monoxid tartalmának mérése, valamint az egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsadás mind sokakat érdekel. Aktuális a fűtési időszakban a szén-monoxid-tartalom mérése, hiszen például a nem megfelelő fűtőberendezés is okozhatja az emelkedését, nem csak a cigaretta.

Az egészségmegőrzés esetében is fontos, hogy minél fiatalabb korban épüljön be a gyerekek életébe. A tudást folyamatosan, az életkornak megfelelően bővíteni kell. Később ezekből a gyerekekből lesznek aztán egészségtudatos felnőttek. Ezekben a hetekben éppen ezért járják az oktatási intézményeket a szakemberek, hogy az Egészségnapok, -hetek keretében minél érdekesebb feladatokkal felkeltsék az érdeklődést.

hirdetés

Szóljon hozzá!

75 − 74 =