CEV Kupa: Hazai pályán veszített Békéscsaba

magyar kupa Fotó: BRSE

A Békéscsaba hazai pályán sima, 3-0-s vereséget szenvedett az olasz Busto Arsiziótól a női röplabda CEV Kupa elődöntőjének keddi első felvonásán.

A mérkőzés nagyon rosszul kezdődött a magyar csapat számára (0-5), és bár a játszma második felére a montenegrói Nikoleta Perovic ponterős játékának, valamint a jó szerváknak köszönhetően látótávolságban maradt a BRSE (18-20), a Busto végig vezetve került előnybe.

A második szettben is hamar időt kellett kérnie Bogdan Paul vezetőedzőnek, mert az olasz együttes sokkal hatékonyabb támadójátékot mutatott be (3-8). A folytatásban tovább nőtt a különbség, a vendégek legjobbja, a mindössze 19 éves belga ütő, Brit Herbots szinte hibátlanul röplabdázott, vezérletével az olasz csapat könnyedén, nagy különbséggel nyerte ezt a játszmát. A harmadik felvonás az elsőre emlékeztetett: a vendégek hamar többpontos előnyhöz jutottak, és bár a BRSE végig “kapaszkodott” és üldözte riválisát, az esélyesebb Busto győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a 14 pontig jutó Perovic volt. A párharc visszavágóját jövő kedden játsszák Olaszországban.

Eredmény, CEV Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
Swietelsky-Békéscsabai RSE – Yamamay e-work Busto Arsizio (olasz) 0-3 (-23, -14, -18)

a másik elődöntőben:
Stiinta Bacau (román)-CSM Volei Alba Blaj (román) 0-3 (-12, -16, -16)

MTI

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.