CEV Kupa: Hazai pályán veszített Békéscsaba

magyar kupa Fotó: BRSE

A Békéscsaba hazai pályán sima, 3-0-s vereséget szenvedett az olasz Busto Arsiziótól a női röplabda CEV Kupa elődöntőjének keddi első felvonásán.

A mérkőzés nagyon rosszul kezdődött a magyar csapat számára (0-5), és bár a játszma második felére a montenegrói Nikoleta Perovic ponterős játékának, valamint a jó szerváknak köszönhetően látótávolságban maradt a BRSE (18-20), a Busto végig vezetve került előnybe.

A második szettben is hamar időt kellett kérnie Bogdan Paul vezetőedzőnek, mert az olasz együttes sokkal hatékonyabb támadójátékot mutatott be (3-8). A folytatásban tovább nőtt a különbség, a vendégek legjobbja, a mindössze 19 éves belga ütő, Brit Herbots szinte hibátlanul röplabdázott, vezérletével az olasz csapat könnyedén, nagy különbséggel nyerte ezt a játszmát. A harmadik felvonás az elsőre emlékeztetett: a vendégek hamar többpontos előnyhöz jutottak, és bár a BRSE végig “kapaszkodott” és üldözte riválisát, az esélyesebb Busto győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a 14 pontig jutó Perovic volt. A párharc visszavágóját jövő kedden játsszák Olaszországban.

Eredmény, CEV Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
Swietelsky-Békéscsabai RSE – Yamamay e-work Busto Arsizio (olasz) 0-3 (-23, -14, -18)

a másik elődöntőben:
Stiinta Bacau (román)-CSM Volei Alba Blaj (román) 0-3 (-12, -16, -16)

MTI

Szóljon hozzá!