Red Bull Air Race – Zamárdiban rendezik a magyar versenyt

air race Fotó: Varga András

A Balaton felett, Zamárdiban rendezik idén a Red Bull Air Race gyorsasági műrepülő világbajnokság magyarországi versenyét.

A magyar szervezők sajtószolgálatának pénteki közleménye szerint július közepén 13. alkalommal kerül sor a magyarországi futamra – ami rekord a sorozat történetében -, ám most először nem Budapesten, hanem új helyszínen. Eredetileg 2019-ben is a főváros lett volna a helyszín, de február elején a Főpolgármesteri Hivatal bejelentette, hogy a főváros nem ad engedélyt a viadalra. A pénteki közleményben a szervezők jelezték, hogy a budapesti helyszínre vásárolt, kiemelt helyekre szóló jegyek teljes összegben visszaválthatók az eredeti értékesítési helyeken. A balatoni futamra pedig a közeljövőben hozzák nyilvánosságra a jegyvásárlási lehetőségeket, ugyanakkor a rendezvény továbbra is ingyenesen látogatható.

hirdetés

A szezon nyolc versenyből áll, február elején Abu-Dzabiban indult a sorozat, a mezőny egy később kijelölendő időpontban sorra kerülő európai viadal után júniusban Kazanyban méreti meg magát, hogy aztán egy hónappal később a Balaton felett versengjen. Ősszel egy japán és egy ázsiai viadal után Indianapolisba megy a mezőny, s a 2019-es idény Szaúd-Arábiában zárul.

A Red Bull Air Race idei versenynaptára:
február 8-9.: Abu-Dzabi
később kijelölendő időpontban: Európa
június 15-16.: Oroszország, Kazany
július 13-14.: Magyarország, Balaton, Zamárdi
szeptember 7-8.: Japán, Csiba
később kijelölendő időpontban: Ázsia
október 19-20.: Egyesült Államok, Indianapolis
november 8-9.: Szaúd-Arábia

MTI

Szóljon hozzá!

50 + = 53