Vereséget szenvedett a BRSE a Vasas otthonában

vasas brse Fotó: BRSE

Az alapszakasz utolsó idegenbeli mérkőzését a Vasas Óbuda ellen játszotta a BRSE. Pontatlan játékával 3:0-ra kikapott a csabai gárda.

Perovic pontjával vette kezdetét a két csapat idei harmadik bajnoki mérkőzése, majd Bodnár rontott szervát. Így rögtön 1:1-et mutatott az eredményjelző. Tálas a támadást választotta feladás helyett, majd Mlinar követte a BRSE csapatkapitányát egy bivalyerős ütéssel, 1:3. A házigazda ezt követően kiegyenlített, de ez nem sokáig maradt így, hiszen Ana Tiemi rontott nyitást, majd Mlinar egymás után két ászt hozott a csabaiak részére, 3:7. A hazaiak időkérését követően Mlinar rontott nyitást. Majd Ivanovic volt eredményes és őt követte Bodnár centertámadása, így maradt a 4 pontos különbség, 5:9.

hirdetés

A folytatásban feljavult a fővárosiak nyitása és védelme, de támadásaik is eredményesek voltak, így sikerült egalizálniuk, 9:9. Paul Bogdan is kikérte első idejét a találkozón. Rögtön a szünet után a békéscsabaiak két montenegrói játékosa, Ivanovic és Perovic tudott újabb csabai egységeket szerezni. Bodnár is eredményes volt egy centertámadás után, de továbbra is maradt a döntetlen, 13:13. A Vasasnak sikerült áttörnie a vendég sáncot, erőfeszítéseiknek köszönhetően sikerült átvenniük a vezetést, 18:16. A hazaiak lendülete nem tört meg az időkérést követően, sikerült 4 pontot szerezniük, míg a BRSE-nek csupán 1-et, 22:17. Fábián váltotta Tálast, a feladónak sikerült először Perovicot, majd Mlinart megtalálnia, amellyel már látótávon belül volt a csabai együttes, 23:21. Nem sikerült azonban visszahozni a szettet, így az első játszmát a Vasas nyerte 25:21-re.

A házigazda ott folytatta a második etapot, ahol az előzőt abbahagyta, és hamar 4:1-es vezetést épített ki magának. Fábián is feliratkozott a pontszerzők közé, miután feladás helyett finom mozdulattal tette át a másik térfélre a labdát, 5:3. A hazaiak 3 egységgel is vezettek, majd hibát-hibára halmoztak és 6-nál már egyenlő volt az állás. Fábián kiváló feladása után Bokan is megszerezte első pontját, ennek ellenére azonban a hazai nyitások bizonyultak hatásosabbnak, 10:8. Két Vasas hiba, majd Perovic okos ütése után ismét döntetlen volt az állás, 11:11. Újfent 2 ponttal lógott meg a hazai együttes, majd Perovic először támadásból volt eredményes, majd blokkolt. Fábián precíz nyitása után pedig a szettben először sikerült átvenni a vezetést, 14:15. A csabai feladó ismét sebészeket megszégyenítő pontossággal nyitott az ellenfél térfelére. Jakub Gluszak időkérése hasznosnak bizonyult, hiszen összeállt a fővárosiak blokkja, és támadásban is eredményesek tudtak lenni és átvették a vezetést, 18:17.

Perovic révén sikerült kiegyenlítenie a BRSE-nek, majd Medic újfent blokkolta az ellenfél próbálkozását, így ismét a vendég csapat szerezte meg a vezetést, 19:20. A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, 21:21 után azonban Medic ütötte pályán kívülre a labdát, amelyet követően Paul Bogdan kért időt. Ez azonban nem törte meg a fővárosiak lendületét, sikerült játszmalabdához jutniuk, 24:21. Perovic támadásával kivédte az elsőt a BRSE, majd a másodikat Bokan ütötte a blokkra, így továbbra is életben maradt a szettgyőzelem esélye, 24:23. Ana Tiemi érintését ítélte szabálytalannak a játékvezető, így 3 játszmalabda hátrányból kiegyenlítenie a BRSE-nek, de amit a Vasas feladójánál, azt Tálasnál is lefújta a bíró, 25:24. Perovic pályán kívülre ütötte a labdát, amely a fővárosiak szettgyőzelmét jelentette, 26:24.

A harmadik etap négy gyors fővárosi egységgel vette kezdetét, amely után egyből érkezett Paul Bogdan időkérése, 4:0. Perovic törte meg a vendég pontcsendet, ám a listavezető tovább növelte előnyét, 9:1. Szinte sort cserélt a BRSE, érkezett Szedmák, Fábián és Mlinar a pályára. Ennek ellenére a házigazda továbbra sem kegyelmezett, 11-re növelte előnyét, 13:2. Visszatért a küzdőtérre Tálas és Perovic, utóbbinak sikerült egyből pontot is szereznie. Medic is eredményes volt, de a rossz csabai nyitások megbosszulták magukat, tovább nőtt a csapatok közötti különbség, 18:5. Sikerült kozmetikázni az eredményen, azonban ilyen hátrányból már nem volt visszaút: 25:11-el zárult az etap, amely a Vasas 3:0-s győzelmét jelentette – számolt be honlapján a BRSE.

Mérkőzés alakulása: 1. szett: 4:8, 16:15, 21:17. 2. szett: 8:7, 14:16, 20:21. 3. szett: 8:1, 16:5, 21:7.

Paul Bogdan így értékelte a mérkőzést: “A mérkőzés kimenetelét alapvetően meghatározta, hogy nem tudtuk lezárni az első két szett végét. Pontatlanul nyitottunk és a fogadó játékunkban is rengeteg hiba akadt, ez rányomta bélyegét támadójátékunkra is. A rájátszásra ki kell javítani ezeket a hibákat, hogy elérjük célkitűzéseinket.”

Szóljon hozzá!

+ 70 = 71