Vereséget szenvedett a BRSE a Vasas otthonában

vasas brse Fotó: BRSE

Az alapszakasz utolsó idegenbeli mérkőzését a Vasas Óbuda ellen játszotta a BRSE. Pontatlan játékával 3:0-ra kikapott a csabai gárda.

Perovic pontjával vette kezdetét a két csapat idei harmadik bajnoki mérkőzése, majd Bodnár rontott szervát. Így rögtön 1:1-et mutatott az eredményjelző. Tálas a támadást választotta feladás helyett, majd Mlinar követte a BRSE csapatkapitányát egy bivalyerős ütéssel, 1:3. A házigazda ezt követően kiegyenlített, de ez nem sokáig maradt így, hiszen Ana Tiemi rontott nyitást, majd Mlinar egymás után két ászt hozott a csabaiak részére, 3:7. A hazaiak időkérését követően Mlinar rontott nyitást. Majd Ivanovic volt eredményes és őt követte Bodnár centertámadása, így maradt a 4 pontos különbség, 5:9.

A folytatásban feljavult a fővárosiak nyitása és védelme, de támadásaik is eredményesek voltak, így sikerült egalizálniuk, 9:9. Paul Bogdan is kikérte első idejét a találkozón. Rögtön a szünet után a békéscsabaiak két montenegrói játékosa, Ivanovic és Perovic tudott újabb csabai egységeket szerezni. Bodnár is eredményes volt egy centertámadás után, de továbbra is maradt a döntetlen, 13:13. A Vasasnak sikerült áttörnie a vendég sáncot, erőfeszítéseiknek köszönhetően sikerült átvenniük a vezetést, 18:16. A hazaiak lendülete nem tört meg az időkérést követően, sikerült 4 pontot szerezniük, míg a BRSE-nek csupán 1-et, 22:17. Fábián váltotta Tálast, a feladónak sikerült először Perovicot, majd Mlinart megtalálnia, amellyel már látótávon belül volt a csabai együttes, 23:21. Nem sikerült azonban visszahozni a szettet, így az első játszmát a Vasas nyerte 25:21-re.

A házigazda ott folytatta a második etapot, ahol az előzőt abbahagyta, és hamar 4:1-es vezetést épített ki magának. Fábián is feliratkozott a pontszerzők közé, miután feladás helyett finom mozdulattal tette át a másik térfélre a labdát, 5:3. A hazaiak 3 egységgel is vezettek, majd hibát-hibára halmoztak és 6-nál már egyenlő volt az állás. Fábián kiváló feladása után Bokan is megszerezte első pontját, ennek ellenére azonban a hazai nyitások bizonyultak hatásosabbnak, 10:8. Két Vasas hiba, majd Perovic okos ütése után ismét döntetlen volt az állás, 11:11. Újfent 2 ponttal lógott meg a hazai együttes, majd Perovic először támadásból volt eredményes, majd blokkolt. Fábián precíz nyitása után pedig a szettben először sikerült átvenni a vezetést, 14:15. A csabai feladó ismét sebészeket megszégyenítő pontossággal nyitott az ellenfél térfelére. Jakub Gluszak időkérése hasznosnak bizonyult, hiszen összeállt a fővárosiak blokkja, és támadásban is eredményesek tudtak lenni és átvették a vezetést, 18:17.

Perovic révén sikerült kiegyenlítenie a BRSE-nek, majd Medic újfent blokkolta az ellenfél próbálkozását, így ismét a vendég csapat szerezte meg a vezetést, 19:20. A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, 21:21 után azonban Medic ütötte pályán kívülre a labdát, amelyet követően Paul Bogdan kért időt. Ez azonban nem törte meg a fővárosiak lendületét, sikerült játszmalabdához jutniuk, 24:21. Perovic támadásával kivédte az elsőt a BRSE, majd a másodikat Bokan ütötte a blokkra, így továbbra is életben maradt a szettgyőzelem esélye, 24:23. Ana Tiemi érintését ítélte szabálytalannak a játékvezető, így 3 játszmalabda hátrányból kiegyenlítenie a BRSE-nek, de amit a Vasas feladójánál, azt Tálasnál is lefújta a bíró, 25:24. Perovic pályán kívülre ütötte a labdát, amely a fővárosiak szettgyőzelmét jelentette, 26:24.

A harmadik etap négy gyors fővárosi egységgel vette kezdetét, amely után egyből érkezett Paul Bogdan időkérése, 4:0. Perovic törte meg a vendég pontcsendet, ám a listavezető tovább növelte előnyét, 9:1. Szinte sort cserélt a BRSE, érkezett Szedmák, Fábián és Mlinar a pályára. Ennek ellenére a házigazda továbbra sem kegyelmezett, 11-re növelte előnyét, 13:2. Visszatért a küzdőtérre Tálas és Perovic, utóbbinak sikerült egyből pontot is szereznie. Medic is eredményes volt, de a rossz csabai nyitások megbosszulták magukat, tovább nőtt a csapatok közötti különbség, 18:5. Sikerült kozmetikázni az eredményen, azonban ilyen hátrányból már nem volt visszaút: 25:11-el zárult az etap, amely a Vasas 3:0-s győzelmét jelentette – számolt be honlapján a BRSE.

Mérkőzés alakulása: 1. szett: 4:8, 16:15, 21:17. 2. szett: 8:7, 14:16, 20:21. 3. szett: 8:1, 16:5, 21:7.

Paul Bogdan így értékelte a mérkőzést: “A mérkőzés kimenetelét alapvetően meghatározta, hogy nem tudtuk lezárni az első két szett végét. Pontatlanul nyitottunk és a fogadó játékunkban is rengeteg hiba akadt, ez rányomta bélyegét támadójátékunkra is. A rájátszásra ki kell javítani ezeket a hibákat, hogy elérjük célkitűzéseinket.”

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.