Steiner szerint a Ferrari és a Mercedes dominanciája tönkre teheti az F1-et

ferrari, festés Fotó: Kaiser Erika

Günther Steiner úgy véli, a Ferrari és a Mercedes akár tönkre is teheti a Formula 1-et azzal a túlzott dominanciával, amivel rendelkeznek.

hirdetés

A Haas csapatfőnöke elmondta, a fent említett két alakulat előnye a többi csapathoz képest szinte behozhatatlan, ezért is kellene egy megoldást találniuk ennek a problémának a kiküszöbölésére. Steiner kiemelte, arra vágyik, hogy legalább megkíséreljék kiegyenlíteni az F1 pénzügyi játszóterét a jövőben a költségvetési sapka bevezetésével, aminek köszönhetően meglenne az esély arra, hogy a többi csapat is beleszóljon a bajnokságba. Az olasz szakember állítása szerint nem egyedül képviseli ezt az álláspontot, a többi csapatfőnök is ugyanerre a konklúzióra jutott.

hirdetés

,, Beszéljünk úgy általánosságban a Formula 1-ről, én azt szeretném látni, hogy mindenki egyenlő pénzügyi feltételek mellett versenyez, ugyanis ha ez megvalósul, akkor mindenki számára ugyanazok az eszközök és források állhatnak rendelkezésre, valamint ugyanannyi pénzből is gazdálkodhatnánk, ami kiélezettebbé tehetné a versenyeket.” – nyilatkozta Steiner a GPfans.com-nak.

,,Véleményem szerint a szurkolók is ezt szeretnék látni, és úgy gondolom már Mattia (Binotto) és Toto (Wolff) is hasonló állásponton van, ugyanis tisztában vannak azzal, hogy a dominancia tönkre teszi a sportot. Eddig csak kisebb dolgokról beszéltünk, (a 2021-es szabályváltozásokkal kapcsolatban), most viszont komolyabbra fordult minden, és ahogy látom, az összes csapat részt vesz ebben.”

,,A nagy csapatoknak amúgy is megmarad az előnye, mert az infrastruktúrájuk fejlettebb, mint a többieké, viszont ez az előny nem lesz már akkora. Mi lehetne annál is szebb, mikor egy olyan valaki győzedelmeskedik, akire senki sem számított? Akárcsak abban az évben, mikor a Brawn GP nyerte a bajnokságot. Véleményem szerint egy fantasztikus momentumnak lehettünk szemtanúi akkor, és én szeretném újra látni azt, hogy ez megtörténik, és szerintem a szurkolók is.”

Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

57 − = 48