Bemutatkozott a Mercedes Formula E autója

Fotó: Daimler AG

A Mercedes a Genfi Autószalonon leleplezte koncepcióautóját, mellyel a Formula E-ben áll majd rajthoz, mint új nevező, a 2019/20-as szezonban.

hirdetés

Úgy tudni, a Mercedes már megkapta a tesztautót az FE beszállítójától, a Sparktól, mellyel most, a 2018/19-es szezon sorén 15 napot tesztelhetnek. A márka első FE autója a “Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 01” nevet viseli majd.

hirdetés

“30 év a DTM-ben. Micsoda út és megannyi hihetetlen emlék, büszkék vagyunk arra, hogy a sorozat legsikeresebb gyártója vagyunk.” – mondta Toto Wolff. “Utolsó szezonunkat mind a három bajnoki címmel koronáztuk meg. A döntés, hogy elbúcsúzunk a DTM-től, nem volt könnyű, de előretekintő és alapvetően helyes döntésnek tartom.”

“A mobilitásunk villamosítása alapvető eleme a Mercedes-Benz jövőjének. A Formula E egy új versenysorozat, amiben szeretnénk összemérni magunkat a pályán a jelenlegi és a jövőbeli technológiákkal. A versenyek a világ városaiban látványosak, kihívást jelentenek a versenyzőknek és a rajongók szuper közel vannak az eseményekhez.”

“A Formula E-ben óriási potenciál rejlik. Versenyezni a Porschéval, Audival, BMW-vel és a többi nagyszerű gyártóval, igazén különleges lesz, nagyon várom már. Izgalommal nézünk elébe ennek az új fejezetnek és örülnénk, ha mindannyian támogatnátok minket ezen izgalmas utazás során.”

A Mercedes leányvállalata, a HWA jelenleg is részt vesz az elektromos bajnokságban.

https://www.youtube.com/watch?v=g7E5Nlfb9TI

Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

62 − 57 =