Tovább dagad a MEVZA botrány!

BRSE Fotó: Pixabay

Egyelőre még a csapatok részvétele is kérdéses a hétvégére tervezett csehországi rendezvényen – tájékoztatta szurkolóit a BRSE közösségi oldalán.

A továbbiakban közleményüket változtatás nélkül közöljük.
Ahogy korábban beszámoltunk róla a MEVZA bécsi központja mindennemű jogszerűséget nélkülöző módon elvette Békéscsabától a sorozat idei négyesdöntőjének rendezési jogát, annak ellenére, hogy határidőre egyetlen érvényes pályázatot csak címvédő klubunk adott be.

A történteket követően a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület jogi útra terelte az ügyet, több fórumon is hangot adva a méltánytalanságnak.

Azóta sem csitulnak az indulatok, amelyek most újabb hullámot vetettek a szervezőktől kapott előzetes információk miatt, amelyek nem egyeznek semminemű nemzetközi normákkal, emiatt a horvát és szlovén csapat ultimátumot adott a cseh szervezőknek, hogy azonnali hatállyal tisztázzák a helyzetet.

Csak érzékeltetésképpen, a résztvevő csapatok vezetői szerint, a szervezés jelenlegi szintje egy középkategóriás utánpótlás torna nívóját üti meg. Nem tisztázott a menetrend, alapvető problémák vannak az edzésidőpontokkal, illetve a szállás és étkezés vonatkozásában is, amelyek nem felelnek meg a minimális követelményeknek, nemhogy a CEV előírásainak.

A BRSE vezetése továbbra is méltatlannak tartja az eljárást, ilyen előzmények után borítékolhatók voltak a kritikán aluli viszonyok. Tapasztalatból tudjuk, hogy egy ilyen Final Four nívós megszervezése több hónapnyi energiabefektetéssel jár.

A házigazdákon kívüli résztvevők folyamatosan egyeztetnek egymással, abszolút reális jelenleg annak az esélye, hogy a csapatok nem utaznak el Csehországba.

A további fejleményekről természetesen tájékoztatjuk szimpatizánsainkat.

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.