Tovább dagad a MEVZA botrány!

BRSE, röplabda Fotó: Pixabay

Egyelőre még a csapatok részvétele is kérdéses a hétvégére tervezett csehországi rendezvényen – tájékoztatta szurkolóit a BRSE közösségi oldalán.

A továbbiakban közleményüket változtatás nélkül közöljük.
Ahogy korábban beszámoltunk róla a MEVZA bécsi központja mindennemű jogszerűséget nélkülöző módon elvette Békéscsabától a sorozat idei négyesdöntőjének rendezési jogát, annak ellenére, hogy határidőre egyetlen érvényes pályázatot csak címvédő klubunk adott be.

hirdetés

A történteket követően a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület jogi útra terelte az ügyet, több fórumon is hangot adva a méltánytalanságnak.

Azóta sem csitulnak az indulatok, amelyek most újabb hullámot vetettek a szervezőktől kapott előzetes információk miatt, amelyek nem egyeznek semminemű nemzetközi normákkal, emiatt a horvát és szlovén csapat ultimátumot adott a cseh szervezőknek, hogy azonnali hatállyal tisztázzák a helyzetet.

Csak érzékeltetésképpen, a résztvevő csapatok vezetői szerint, a szervezés jelenlegi szintje egy középkategóriás utánpótlás torna nívóját üti meg. Nem tisztázott a menetrend, alapvető problémák vannak az edzésidőpontokkal, illetve a szállás és étkezés vonatkozásában is, amelyek nem felelnek meg a minimális követelményeknek, nemhogy a CEV előírásainak.

A BRSE vezetése továbbra is méltatlannak tartja az eljárást, ilyen előzmények után borítékolhatók voltak a kritikán aluli viszonyok. Tapasztalatból tudjuk, hogy egy ilyen Final Four nívós megszervezése több hónapnyi energiabefektetéssel jár.

A házigazdákon kívüli résztvevők folyamatosan egyeztetnek egymással, abszolút reális jelenleg annak az esélye, hogy a csapatok nem utaznak el Csehországba.

A további fejleményekről természetesen tájékoztatjuk szimpatizánsainkat.

Szóljon hozzá!

73 − = 70