Békéscsabai érmek a Kick-box Irish Openen

kick-box

Írország fővárosa, Dublin adott otthont a világ legnagyobb létszámot megmozgató kick-box eseményének, az Irish Open Világkupának.

Különös jelentőséget adott a versenynek, hogy először fogadta a vendégeket a rendező, az ír szövetség vezetője, Roy Baker a WAKO kick-box világszövetség elnökeként. Mint ismeretes, az ír sportdiplomatát – aki a WAKO európai szervezetét is vezeti – az előző elnök, a szerb dr. Borislav Pelevic halála után választották meg a WAKO elnökének.

Hatalmas csarnok, 14 küzdőtér és két ring, 35 ország, 296 egyesület, 1684 sportoló 3615 nevezéssel -minden, ami egy fárasztó, de emlékezetes versenyhez adott. Békés megyét ebben a kavalkádban a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Debreczeni Dezső vezette point-fighting alakulata képviselte.

A kilencszeres egyéni világbajnok szakvezető így látta a versenyt: „Mint mindig, most is óriási mezőny csapott össze, nagyon sok mérkőzés kellett legtöbbször. A bíráskodás elfogadható volt, a szervezésben, lebonyolításban is látszott, hogy rutinosak a rendezők. A szerencse kicsit elpártolt tőlünk, hiszen volt olyan versenyzőm, aki sok mérkőzést nyert, de nem szerzett érmet. Illetve a négy közé jutásért első érvényes találattal kaptak ki. Összességében azért elégedett vagyok, hiszen Petró Lili és Kozmann Mónika nagyon szépen küzdöttek. A felnőtt válogatott Opauszki Dávid formája egyre javul, csakúgy, mint Viczián Viviené, és a junior bronzérmes Magyar Istváné. Viczián Roland ezüstérme is szép teljesítmény! A sportpályafutásuk elején álló kicsiknek még nagy falat ez a verseny. Még azért két aranyat vártam volna, de azért kezd a csapat belelendülni.

Hogy ez mit jelent, a hét végén, szombaton, az Erzsébethelyi Általános Iskola Madách utcai csarnokában megnézhetik a szurkolók. Itt rendezik meg ugyanis 10 órai kezdettel a Békés megyei Kick-box Diákbajnokságot – tájékoztatott Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke.

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.