Békéscsabai érmek a Kick-box Irish Openen

kick-box

Írország fővárosa, Dublin adott otthont a világ legnagyobb létszámot megmozgató kick-box eseményének, az Irish Open Világkupának.

hirdetés

Különös jelentőséget adott a versenynek, hogy először fogadta a vendégeket a rendező, az ír szövetség vezetője, Roy Baker a WAKO kick-box világszövetség elnökeként. Mint ismeretes, az ír sportdiplomatát – aki a WAKO európai szervezetét is vezeti – az előző elnök, a szerb dr. Borislav Pelevic halála után választották meg a WAKO elnökének.

hirdetés

Hatalmas csarnok, 14 küzdőtér és két ring, 35 ország, 296 egyesület, 1684 sportoló 3615 nevezéssel -minden, ami egy fárasztó, de emlékezetes versenyhez adott. Békés megyét ebben a kavalkádban a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Debreczeni Dezső vezette point-fighting alakulata képviselte.

A kilencszeres egyéni világbajnok szakvezető így látta a versenyt: „Mint mindig, most is óriási mezőny csapott össze, nagyon sok mérkőzés kellett legtöbbször. A bíráskodás elfogadható volt, a szervezésben, lebonyolításban is látszott, hogy rutinosak a rendezők. A szerencse kicsit elpártolt tőlünk, hiszen volt olyan versenyzőm, aki sok mérkőzést nyert, de nem szerzett érmet. Illetve a négy közé jutásért első érvényes találattal kaptak ki. Összességében azért elégedett vagyok, hiszen Petró Lili és Kozmann Mónika nagyon szépen küzdöttek. A felnőtt válogatott Opauszki Dávid formája egyre javul, csakúgy, mint Viczián Viviené, és a junior bronzérmes Magyar Istváné. Viczián Roland ezüstérme is szép teljesítmény! A sportpályafutásuk elején álló kicsiknek még nagy falat ez a verseny. Még azért két aranyat vártam volna, de azért kezd a csapat belelendülni.

Hogy ez mit jelent, a hét végén, szombaton, az Erzsébethelyi Általános Iskola Madách utcai csarnokában megnézhetik a szurkolók. Itt rendezik meg ugyanis 10 órai kezdettel a Békés megyei Kick-box Diákbajnokságot – tájékoztatott Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke.

hirdetés

Szóljon hozzá!

7 + 2 =