Áramfejlesztőket és szivattyúkat kaptak az önkéntes mentőszervezetek

lakástüzek, tótkomlós, műszaki, tűzoltókat, lakástűz, békés, orosházi, mezőberényi, Tótkomlóson, segélykérés, megyei, kevermesen, Gerendáson, Kunágotán, orosházán, Méhkeréken, 46-os, viharos, magasból, békés, tűzvédelmi, gyomaendrődön, tótkomlóson, szén, sportcsarnokban, mezőkovácsháza, katasztrófavédelmi, bélmegyer, tarhos, 47-es főút, karambol, katasztrófa, szén-monoxid, villanyoszlopnak

Kárfelszámoláshoz használható eszközökkel gyarapodtak Békés megyei önkéntes mentőszervezetek. Az eszközöket a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon tartott ünnepségen vehették át a szervezetek képviselői március elején.

hirdetés

A rendezvény része annak az uniós projektnek, amelynek keretében idén országszerte összesen kétszáz önkéntes mentőcsoport jut új eszközökhöz. Többek között modern járművekhez és felszerelésekhez, valamint képzési lehetőségekhez. Fejlesztési lehetőségekkel támogatja az önkéntes mentőszervezeteket a katasztrófavédelem. A támogatás a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretén belül valósul meg, összesen 1 milliárd 500 millió forint értékben.

hirdetés

A katasztrófavédelem kiemelt fontosságú partnerei, az önkéntes mentőszervezetek fontos feladatot látnak el – fejtette ki az átadáson Haskó György tűzoltó alezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mb. igazgató-helyettese. Az alezredes hangsúlyozta, a feladat közös, a tét pedig nagy, mégpedig a biztonság erősítése, az emberi életek védelme. Ez a közös feladat csak úgy teljesíthető sikeresen, ha a hivatásos szervek munkája kiegészül az önkéntes szereplők tevékenységével. Az igazgató-helyettes kiemelte, az uniós projekt célja az, hogy az önkéntes mentőszervezetek hatékonyabban készülhessenek fel a kárfelszámolás során adódó feladatokra. Modern eszközparkkal, korszerű tudással felvértezve kapcsolódjanak be a mentés, kárenyhítés és helyreállítás munkálataiba.

Az igazgatóságon e cél érdekében szombaton tizenkettő Békés megyei járási és települési önkéntes szervezet képviselője vehette át az alezredestől a projekt első ütemében beszerzett áramfejlesztőket és zagyszivattyúkat. Összesen huszonnyolc kárfelszámolásban használható eszköz talált gazdára az ünnepségen. A pályázat keretein belül az új eszközök alkalmazásához kapcsolódó képzések is megkezdődnek igazgatóságunk előzetesen mentori képzésen felkészített kollégái által – számolt be honlapján a megyei igazgatóság.

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 37 = 42