3:1-re nyert a Vasas Békéscsabán

BRSE, röplabda Fotó: BRSE

A mérkőzés előtt már eldőlt, hogy a Vasas Óbuda a bajnokság alapszakaszának első helyezettje, a BRSE pedig a 3. helyen végzett, így tulajdonképpen használhatták az elődöntőre való felkészülésre a mérkőzést a felek.

A csabaiaknál hiányzott sérülés miatt Pekárik és Szedmák, illetve a napokban kisebb húzódást szenvedő Perovic játékát sem kockáztatta Paul Bogdan. A hazaiak lendületes és agresszív játékkal kezdték a mérkőzést, Ivanovic vezetésével hamar 5:1-et mutatott az eredményjelző. A folytatásban csatlakozott hozzá, Bokan és Bodovics is, akik értékes pontokat szereztek és sikerült 7-re növelni az előnyt. Egészen 10:5-ig magabiztosan uralta a találkozó ezen szakaszát az ötszörös magyar bajnok, majd egy üzemzavart követően felzárkózott az alapszakasz győztes Vasas együttese, sőt a játékrész közepén a vezetést is átvette a fővárosi csapat. 19:18-as hazai vezetés után hullámvölgybe kerültek a csabai lányok és a Vasas remek hajrájával 21:25-re nyerte az etapot és megszerezte a vezetést.

A második szettet ugyan úgy kezdte a csabai alakulat, mint az elsőt: magabiztos, kemény játékkal sikerült ellépni a fővárosiaktól, Medic egy hosszú és látványos labdamenetet követően volt eredményes, majd egyből kiosztott egy óriási blokkot is, 6:2. A folytatásban növelni tudta előnyét a házigazda, egészen 7-re nőtt a különbség Bokan ásza és Bodovics centertámadása után, 15:8. A szett hajrájához közeledve csökkent a két együttes közötti differencia, de a BRSE Bokan és Ivanovic révén lezárta az etapot 25:20-ra, amellyel kiegyenlített a csabai gárda.

A harmadik szettben szinte sort cseréltek a szakvezetők, ennek ellenére igazi adok-kapok küzdelem alakult ki a pályán. Fej-fej mellet haladt a két gárda, a szurkolók izgalmas és tartalmas labdameneteket láthattak. Mindkét együttesnek feljavult a védelme, amelyet nehéz volt áttörni. 10:10 után Mlinar és Medic pontjaival lépett el 2 egységnyire a házigazda, de a fővárosiak sem adták könnyen a bőrüket. 18:20 után ismét dominálták a végjátékot a Vasas játékosai és 20:25-re lezárták a harmadik etapot.

A negyedik játszma Sebestyén pontjával indult útjára, amelyet Glemboczki két támadás utáni pontja, majd blokkja követett, 5:2. Ezt követően kiegyenlített a Vasas, de Bokan és Sebestyén lendületes támadásai újfent 3 pontos BRSE előnyt eredményezett, 13:10. A vendégek időkérése eredményes volt, kettővel is vezetett a Vasas, majd Bodnár blokkjával egyenlő volt az állás, 19:19. A hajrát ezúttal is a fővárosiak bírták jobban és 21:25-re lezárták az etapot, a mérkőzést pedig 1:3-ra.

Paul Bogdan: Mindkét együttes fizikailag leterhelt állapotban játszotta le a találkozót, hiszen a Vasas is és mi is a rájátszásra készültünk és hosszabb, intenzívebb tréningen vannak túl a lányok. Ez a találkozó arra volt jó, hogy a fiatalok is lehetőséghez jussanak és hogy felmérjük miben kell még javítanunk a Nyíregyháza elleni elődöntőig.

BRSE

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.