3:1-re nyert a Vasas Békéscsabán

BRSE, röplabda Fotó: BRSE

A mérkőzés előtt már eldőlt, hogy a Vasas Óbuda a bajnokság alapszakaszának első helyezettje, a BRSE pedig a 3. helyen végzett, így tulajdonképpen használhatták az elődöntőre való felkészülésre a mérkőzést a felek.

hirdetés

A csabaiaknál hiányzott sérülés miatt Pekárik és Szedmák, illetve a napokban kisebb húzódást szenvedő Perovic játékát sem kockáztatta Paul Bogdan. A hazaiak lendületes és agresszív játékkal kezdték a mérkőzést, Ivanovic vezetésével hamar 5:1-et mutatott az eredményjelző. A folytatásban csatlakozott hozzá, Bokan és Bodovics is, akik értékes pontokat szereztek és sikerült 7-re növelni az előnyt. Egészen 10:5-ig magabiztosan uralta a találkozó ezen szakaszát az ötszörös magyar bajnok, majd egy üzemzavart követően felzárkózott az alapszakasz győztes Vasas együttese, sőt a játékrész közepén a vezetést is átvette a fővárosi csapat. 19:18-as hazai vezetés után hullámvölgybe kerültek a csabai lányok és a Vasas remek hajrájával 21:25-re nyerte az etapot és megszerezte a vezetést.

hirdetés

A második szettet ugyan úgy kezdte a csabai alakulat, mint az elsőt: magabiztos, kemény játékkal sikerült ellépni a fővárosiaktól, Medic egy hosszú és látványos labdamenetet követően volt eredményes, majd egyből kiosztott egy óriási blokkot is, 6:2. A folytatásban növelni tudta előnyét a házigazda, egészen 7-re nőtt a különbség Bokan ásza és Bodovics centertámadása után, 15:8. A szett hajrájához közeledve csökkent a két együttes közötti differencia, de a BRSE Bokan és Ivanovic révén lezárta az etapot 25:20-ra, amellyel kiegyenlített a csabai gárda.

A harmadik szettben szinte sort cseréltek a szakvezetők, ennek ellenére igazi adok-kapok küzdelem alakult ki a pályán. Fej-fej mellet haladt a két gárda, a szurkolók izgalmas és tartalmas labdameneteket láthattak. Mindkét együttesnek feljavult a védelme, amelyet nehéz volt áttörni. 10:10 után Mlinar és Medic pontjaival lépett el 2 egységnyire a házigazda, de a fővárosiak sem adták könnyen a bőrüket. 18:20 után ismét dominálták a végjátékot a Vasas játékosai és 20:25-re lezárták a harmadik etapot.

A negyedik játszma Sebestyén pontjával indult útjára, amelyet Glemboczki két támadás utáni pontja, majd blokkja követett, 5:2. Ezt követően kiegyenlített a Vasas, de Bokan és Sebestyén lendületes támadásai újfent 3 pontos BRSE előnyt eredményezett, 13:10. A vendégek időkérése eredményes volt, kettővel is vezetett a Vasas, majd Bodnár blokkjával egyenlő volt az állás, 19:19. A hajrát ezúttal is a fővárosiak bírták jobban és 21:25-re lezárták az etapot, a mérkőzést pedig 1:3-ra.

Paul Bogdan: Mindkét együttes fizikailag leterhelt állapotban játszotta le a találkozót, hiszen a Vasas is és mi is a rájátszásra készültünk és hosszabb, intenzívebb tréningen vannak túl a lányok. Ez a találkozó arra volt jó, hogy a fiatalok is lehetőséghez jussanak és hogy felmérjük miben kell még javítanunk a Nyíregyháza elleni elődöntőig.

BRSE

hirdetés

Szóljon hozzá!

58 − = 53