Dr. Szabó Ervin az ellenzék polgármesterjelöltje Orosházán

szabó ervin Dr. Szabó Ervin / Fotó: Körös Hírcentrum

A mai napon Márki Zay Péter bejelentette, hogy Dr. Szabó Ervin, mint az ellenzék közös polgármester jelöltje indul az őszi önkormányzati választáson Orosházán.

Nem egy szokványos megemlékezést tartottak ma Orosházán az 1848-as forradalom és szabadságharc kapcsán. Bejelentették ugyanis a Közösen Orosháza Városáért Lokálpatrióta Mozgalom létrejöttét, valamint azt, hogy Orosházán egyetlen egy ellenzéki polgármesterjelölt lesz.

hirdetés

„Ez a rendezvény, hivatalos zászlóbontója a Közösen Orosháza Városáért Lokálpatrióta Mozgalomnak” – hangzott el  Dr. Szabó Ervin beszédében. „Ez egy történelmi pillanat, melynek jelentőségét, majd évek múlva, visszatekintve tudjuk igazán értékelni. Nem tűrünk tovább! Közösen, Orosháza városáért lépünk fel. Elegünk van abból, hogy a végtelenül gátlástalan és szolgalelkű városvezetők tönkretették szeretett városunkat. Megszüntették a demokráciát, ők csak megosztottságot keltenek. Elegünk van a cinizmusra, az agresszióra és a végtelen hatalomvágyra alapozott politikájukból!

Ezektől az emberektől, mi már semmit nem várhatunk. Az itt élők felelőssége az, hogy az ő bűneiket elszámoltassuk, az elmúlt évek károkozóinak felelőseit megnevezzük és a közéletből távozásra bírjuk őket. Közösen Orosháza városáért. A Közösen Orosháza Városáért Lokálpatrióta Mozgalom, Orosházát szolgálja. Nincs jobb, vagy bal oldali járda, nincs kormánypárti, vagy ellenzéki iskola, könyvtár, vagy munkahely sem.

Összefogtunk és komolyan vesszük, hogy lehet változtatni. Elkezdtük lerakni egy új, igazságos és kiszámítható Orosháza alapjait. Nem kis dologra vállalkozunk, hisz szabadságharcot kell vívnunk, közösen. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármesterének győzelme megmutatta nekünk, hogy lehet tisztességesen, őszintén politizálni. Megmutatta, hogy hidat kell építeni egymás felé, hogy végre egy fejlődő korszak köszöntsön be Orosháza életébe is.

Fogjuk meg egymás kezét, dolgozzunk közösen Orosháza városáért. E mozgalom összeköti mindazokat, akik együtt akarnak működni, akik normális életre vágynak, békében szeretnének élni és tisztességesen megélni. Ebben a városban ezek után a tehetség és a szorgalom fog érvényesülni.

Mi közösen, nem lopni és rombolni fogunk, hanem építjük Orosházát” – zárta gondolatait dr. Szabó Ervin.

Márki-Zay Péter elmondta, 1848-ban is voltak különböző gondolkodású emberek, de mégis képesek voltak összefogni egy közös Magyarországért, vallásra, származásra való tekintet nélkül.

Márki-Zay Péter
Márki-Zay Péter / Fotó: Körös Hírcentrum

„A legfontosabb tanulság, hogy van egység a sokféleségben. Itt állunk Kossuth szobra mellett, talán senki más nem jelképezi annyira a nemzeti összetartozást, mint Kossuth személye. Ünnepélyesen bejelentem, hogy a Kossuth Kör a mai napon itt Orosházán is megalakult. Ez egy óriási eredmény. Ebben a Kossuth Körben ott van valamennyi helyi ellenzéki párt vezetője is. Az MSZP, a DK, a Momentum és Jobbik vezetői összefogtak azért, hogy legyen változás Orosházán.

Ez a változás mindenkinek jó. A korrupció a megfélemlítés, az új pártállam ellen fogtunk össze. Hódmezővásárhelyen az elmúlt egy évben mindenki tapasztalhatta, mi nem állunk bosszút, mi nem üldözzük ellenfeleinket, mi a bűnt üldözzük. Hódmezővásárhelyen a fideszeseknek is csak a Fidesztől kell félni.”

Az az összefogás, ami itt ma megvalósult, jelképezi azt, amit mi az egész országban szeretnénk létrehozni. Hasonló összefogás Szentesen is, Békéscsabán is, Szegeden is. Az egész országban nagyon sok helyen, például Szombathelyen, Székesfehérváron, Miskolcon, Egerben, Szigetszentmiklóson és hamarosan Debrecenben is és még sorolhatnám.

Az orosházi Kossuth Kör megegyezése alapján Orosházán egyetlen egy ellenzéki polgármesterjelölt lesz, mégpedig Dr. Szabó Ervin. Emellett mind a tíz választókörzetben egy ellenzéki jelölt lesz

– hangsúlyozta Márki-Zay, majd hozzátette, nagyon boldog, hogy ez az ellenzéki egység megvalósult.

Felhívta továbbá a figyelmet arra, hogy aki teheti, már az európai parlamenti választásra is és után az önkormányzati választásra is jelentkezzen szavazatszámláló bizottsági tagnak, hiszen tavaly áprilisban több mint ötezer körzetben nem volt független szavazatszámláló. Továbbá elmondta, Hódmezővásárhelyen 1.000.000 Ft-ot ajánlottak fel annak, aki egy jogerős bírósági ítéletet eredményező választási csalást dokumentál. Valami hasonló meghirdetését javasolta Orosházán is az ellenzéki pártoknak, hiszen ennek nagy lehet a visszatartó ereje.

„Magyarország ezer éves történetének legkorruptabb kormánya, ma a legfőbb ellenségének az összefogást tartja. Nem az egyes ellenzéki pártoktól fél. Amiért ma retteg, az az, hogy ezek a pártok és pártokon kívüli civilek összefogtunk. Együtt, még az eddig Fideszre szavazóknak a bizalmát is el fogjuk nyerni. Pontosan tudom, hogy ennek a rendszernek is, mint minden eddigi rendszernek, mint minden diktatúrának, hamarosan vége lesz” – zárta gondolatait Hódmezővásárhely polgármestere.

A beszédek elhangzása után koszorúzásra került sor.

Dr. Szabó Ervin beszéde:

 

Márki-Zay Péter beszéde:

 

Kapcsolódó tartalom:

Szóljon hozzá!

4 + 2 =