Két intézményt is támogatnak a jótékonysági bál bevételéből

jótékonysági bál Fotó: Körös Hírcentrum

Két idős ellátással foglalkozó intézmény kapta a januári jótékonysági bál bevételének összegét.

hirdetés

Szarvas Péter elmondta, sikeres volt a 2019. évi városi jótékonysági bál. A 140-150 résztvevő jól szórakozott, vidám hangulat volt és a jótékonysági cél elérése is teljesült. „A költségek elszámolása után 2,4 millió forint maradt a jótékonysági célra és ez minden tekintetben csúcs összeg” – fogalmazott a polgármester.

hirdetés

„Köszönöm szépen azon békéscsabaiaknak, akik segítették a cél elérését. A 2,4 millió forintot 50-50 százalékban a Békéscsabai Életfa Idősek Otthona, illetve a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ kapta. Örülök annak, hogy egy Csabaiak ismét bizonyították, hogy össze tudnak fogni és ha segítségre van szükség, akkor részt vesznek az ilyen jótékonysági akcióban. Köszönettel tartozom neki és bízom benne hogy a jövőben is, hogyha ilyen egy cél elérését kell támogatni, akkor sokan fognak segíteni.” – tette hozzá.

Idén az idős ellátás feltételeinek javítása volt a cél. Az Életfa Idősek Otthonában a klimatizálás kerül majd megvalósításra, a Kistérségi Egyesített Szociális Központ pedig a mezőmegyeri, Kossuth utcai idősek klubjában cserélik le a berendezési tárgyakat.

Such Tamara, a Békéscsabai Életfa Idősek Otthona intézményvezetője elmondta, intézményükben 124 idős beteg lakó él, akiknek a mindennapjait fogják megkönnyíteni. Az aula légkondicionálása nagyon fontos számukra, hiszen ott zajlanak a napi foglalkozások, rendezvények. Idős korban fokozottan kell figyelni a hőháztartásra. A légkondicionáló berendezés a nyári nagy melegben meg fogja könnyíteni a lakók, illetve a dolgozók életét is.

Bátori Zsuzsanna, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ igazgatója elmondta, a felújított mezőmegyeri, Kossuth utcai idősek klubjának berendezési tárgyait szeretnék lecserélni a jótékonysági bál bevételéből.

Kapcsolódó tartalom:

hirdetés

Szóljon hozzá!

5 + 5 =