Bottas úgy futotta meg a leggyorsabb kört, hogy arra utasították, ne tegye

bottas, mercedes Mercedes AMG Petronas

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon azt az utasítást adta ki versenyzőinek, Valtteri Bottasnak és Lewis Hamiltonnak, valamint mérnökeiknek, hogy ne sportoljanak rá a leggyorsabb körre, mert hiba esetén sokkal többet veszíthetnek, mint amennyit nyerhetnek az egy ponttal.

Ennek ellenére Bottas győzelme mellett sikerrel megfutotta a leggyorsabb kört, és ezzel a maximális 26 pontot gyűjtötte. Valószínűleg azonban Hamilton sem engedte el a leggyorsabb körért való kísérletezést, mivel Bottas után övé volt a második leggyorsabb kör.

hirdetés

“A ma (vasárnap) délelőtti megbeszélésünkön, mikor a stratégiáról beszéltünk, megtiltottam nekik, hogy a leggyorsabb körre hajtsanak, amennyiben az első, második, vagy harmadik helyen állnak.” – mondta Wolff a verseny után. “Ezt (a versenyen) megtagadták. Mindannyian.”

“Szerintem ezt a versenyzők és a mérnökök együtt találták ki, mert a mérnökök is és a versenyzők is lelkesek voltak. Szóval vissza kell majd hallgatnom a rádióbeszélgetéseket, hogy mi is történt.”

Noha kérésének nem tettek eleget, végül azért örül Wolff a verseny végkimenetelének, és annak, hogy a csapat összesen 44 pontot gyűjtött.

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!