Ünnepélyes keretek között adták át a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. megújult székházát

közmű, közüzem Fotó: Körös Hírcentrum

A projektzáró rendezvényre március 21-én került sor, ahol Daróczi László ügyvezető igazgató, Kovács József országgyűlési képviselő és dr. Görgényi Ernő polgármester mondtak beszédet.

hirdetés

Még 1970-ben lakossági összefogás eredményeképpen épült a közüzem székháza, tulajdonképpen azóta csak a legszükségesebb beruházásokat végezték el az épületen – idézte fel Daróczi László. Az igazgató köszönetet mondott az önkormányzatnak amiért segítették őket a pályázás során, amit sikeresen elnyertek az ingatlan korszerűsítésére.

A beruházás, amelyből mindez megvalósult 193 millió Ft összegű volt, melynek során az egész épület hőszigetelése megtörtént, közel 45 darab nyílászárót kicseréltek dupla légkamrásúakra, korszerűsítették a fűtési rendszert, úgynevezett víz-víz hőszivattyút rendszer kiépítésével, napelem rendszert telepítettek, valamint kialakították az épület akadálymentesítését.

Fotó: Körös Hírcentrum

Görgényi Ernő polgármester kiemelte, hogy a városvezetés gazdasági programjának egyik alapja a gyulai gazdaság fejlesztése, a másik a kiadások csökkentése. Ez utóbbi fókuszpontjában az önkormányzat által fenntartott épületek üzemeltetésével kapcsolatos költségek csökkentése, melyet az épületek korszerűsítésével valósítanak meg. Minél kevesebb a kiadás ezekre, annál több pénz jut más célokra – fogalmazott. Összegezte, hogy ennek kapcsán milyen fejlesztéseken és átadásokon vannak túl: megtörtént az Erkel Ferenc Emlékház geotermikus talaj hőszondás fűtési rendszerének kiépítése, az AquaPalota, Kohán Képtár és az Almásy Kastélyban is ehhez hasonló korszerűsítésre került sor, óvodákat, iskolákat, családsegítő központokat, valamint az Erkel Ferenc Gimnázium kollégiumát, a törökzugi bölcsődét korszerűsítették energetikailag, napelem rendszert építettek ki az Erkel Ferenc Gimnázium, a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnok és a Mogyoróssy János Városi Könyvtár tetőszerkezetén. Továbbá teljes körű energetikai korszerűsítés történt a madaras kollégium, az Erkel Ferenc Művelődési Központ és a Szivárvány Napköziotthon épületeit illetően is.

Várhatóan a közüzem épületének korszerűsítése 3,5-4 millió forintos megtakarítást fog eredményezni évente. A megtakarítás más hasznos területekre forgatható vissza, mint például a ivóvíz- és szennyvízrendszer korszerűsítése és bérfejlesztésre.

Kovács József méltatta a gyulai önkormányzat működését, mely rendkívül hatékonyan, egyetértésben, összhangban végzi a munkáját. Gratulált mindenkinek, aki az épület korszerűsítésének megvalósításában részt vett.

A beszédek elhangzását követően a beruházás résztevőinek oklevelet adtak át elismerésük jeléül Hetényi Gábornak, Torma Balázsnak és Gyimesi Mártonnak. A projekt záró esemény utolsó momentumaként az aulában lévő emléktáblát avatta fel együttesen az igazgató, a polgármester és az országgyűlési képviselő.

 

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

38 + = 48