Röplabda Akadémia: kezdődik a munkacsarnok kivitelezése!

röplabda Forrás: BRSE

Március 25-én megtörtént a munkaterület átadása, indulhat az európai szinten is egyedülálló röplabda sportág specifikus létesítmény építése.

Hosszú hónapokat igénylő, gondos előkészítő munkát követően lezárult a közbeszerzési eljárás, melynek értelmében eldőlt, hogy a Swietelsky Építő Kft. lesz a beruházás kivitelezője. A pénteken aláírt szerződés értelmében az átadás dátuma: 2020. március 16. Így a BRSE utánpótlása már jövő tavasszal igénybe veheti a komplexumot.

„Embert próbáló, sokszor nehézségekkel teli időszak van mögöttünk, hiszen egy ekkora beruházás előkészítése, koordinálása nem mindennapi feladat, mely jelentős terhet rótt ránk a mindennapos teendőink mellett. Egy cél lebegett a szemünk előtt: alkotni valami egyedülállót a jövő generációjának. Az épülő munkacsarnokban három szabvány méretű röplabda pálya fér el egymás mellett. Lesz többek között kondicionáló terem, egészségügyi helység is. Mindez új távlatokat nyit meg korosztályos csapataink számára. Nem máról holnapra, idényről idényre gondolkozunk, hosszú távú stratégiát fogalmaztunk meg. Az általunk vizionált jövőképben erős, nemzetközi szinten is sikeres klub szerepel, mely nem létezik jól működő utánpótlás bázis nélkül. Hisszük, hogy az ebbe fektetett energia meg fog térülni. Jövő tavasszal pedig elégedetten veszik majd birtokba fiataljaink a létesítményt, s immár nemzetközi szintű körülmények között pallérozódhatnak a jövő reménységei.” – nyilatkozta Baran Ádám, a BRSE elnöke.

A klubvezető elmondta, hogy további nagy ívű elképzeléseik vannak, hiszen szakemberek bevonásával jelenleg zajlik a Békéscsabai Röplabda Akadémia projekt II. ütemének tervezése. Ennek keretében többek között egy sportkollégiumot is szeretnének megvalósítani – adta hírül közleményében a klub.

 

 


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!