Bővült a békéscsabai kerékpárút-hálózat

kerékpárút, kerékpáros Fotó: Pixabay

Bővítették a kerékpárúthálózatot Békéscsabán, a város 813 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a támogatás segítségével elsődlegesen a kerékpáros közlekedés biztonságának növelését, a kerékpáros közlekedési módot választók részarányának emelését, valamint a térség levegőszennyezésének és zajterhelésének mérséklését tűzte ki célul.

hirdetés

A megvalósult projekt elemei:

Körte sori és Gyulai úti kerékpárút – A kerékpárút Körte sori szakasza az Élővíz-csatorna hídjától a Gyulai útig épült meg az út CsabaPark felőli oldalán, a Gyulai úti szakasz a CsabaPark bejáratától a Körte sorig, illetve a körforgalomig került kiépítésre.

Berényi úti önálló kerékpárút – A kerékpárút a Berényi útnak a Szarvasi úttól a Széna utcáig terjedő szakaszán épült.

Pataky László utcai kerékpárút és Franklin utcai kerékpársáv – A Franklin utcától a Stromfeld Aurél utcáig a jobb oldalon a meglévő járda és az útburkolat közötti vízelvezető árok helyén önálló kétirányú kerékpárút létesítésére került sor, majd a Stromfeld Aurél utcától a Szarvasi útig egyesített elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút épült. A Franklin utcai szakaszon (Varsányi Irén utcától a Pataky László utcáig) az út 8 méterre lett kiszélesítve a jobb oldal felé. A kiszélesített úttest mindkét szélén 1,25 m széles kerékpársáv lett kijelölve.

A kerékpárforgalmi létesítmények kialakításával párhuzamosan elválasztott rendszerű csapadékvíz elvezető csatornák, valamint meglévő és felújított árkok és zárt csatornák megépítésére is sor került. A fejlesztések hozzájárulnak a város gazdasági területeinek megközelíthetőségéhez, a munkahelyek gyorsabb elérhetőségéhez, valamint a közlekedők biztonságának növekedéséhez is.

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!