Nekivágott a 710 kilométeres távnak Tóth László

futás Fotó: Körös Hírcentrum

Április 1-jén 9 órakor Békéscsaba főteréről nekivágott a 710 kilométeres távnak Tóth László futónagykövet, aki hatvannyolc települést érintve futja körbe Békés megyét.

A távot 13 nap alatt teljesíti majd, az első napon a futóközösség tagjai kísérik, a terv szerint ma 51 kilométert tesznek meg. A korábbi évek tapasztalatai alapján László arra számít, útja során, kisebb távokon csatlakoznak majd hozzá a települések lakói. „A sportolás és a példamutatás mellett az üzenet átadása a legfontosabb küldetés: mozogni jó és az egészséghez szükséges!” – emelte ki a futónagykövet.

A Megye Futás először 2014-ben valósult meg. Egy olyan kezdeményezés ez, ami mellé már nagyon sokan odaálltak. A lakosság számára ez is inspiráció, rengetegen csatlakoznak Tóth Lászlóhoz egy-egy szakaszon.

Fotó: Körös Hírcentrum

A rajtnál Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, Kiss Tibor alpolgármester és Bíró Csaba, Békéscsaba önkormányzata szakbizottsági elnöke is jelen volt. A futás záró helyszíne is a békéscsabai tér lesz, április 13-án várhatóan a délutáni órákban érkezik vissza Tóth László.

Kapcsolódó tartalom:

 

 

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.