Nekivágott a 710 kilométeres távnak Tóth László

futás Fotó: Körös Hírcentrum

Április 1-jén 9 órakor Békéscsaba főteréről nekivágott a 710 kilométeres távnak Tóth László futónagykövet, aki hatvannyolc települést érintve futja körbe Békés megyét.

hirdetés

A távot 13 nap alatt teljesíti majd, az első napon a futóközösség tagjai kísérik, a terv szerint ma 51 kilométert tesznek meg. A korábbi évek tapasztalatai alapján László arra számít, útja során, kisebb távokon csatlakoznak majd hozzá a települések lakói. „A sportolás és a példamutatás mellett az üzenet átadása a legfontosabb küldetés: mozogni jó és az egészséghez szükséges!” – emelte ki a futónagykövet.

hirdetés

A Megye Futás először 2014-ben valósult meg. Egy olyan kezdeményezés ez, ami mellé már nagyon sokan odaálltak. A lakosság számára ez is inspiráció, rengetegen csatlakoznak Tóth Lászlóhoz egy-egy szakaszon.

Fotó: Körös Hírcentrum

A rajtnál Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, Kiss Tibor alpolgármester és Bíró Csaba, Békéscsaba önkormányzata szakbizottsági elnöke is jelen volt. A futás záró helyszíne is a békéscsabai tér lesz, április 13-án várhatóan a délutáni órákban érkezik vissza Tóth László.

Kapcsolódó tartalom:

 

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

68 − 59 =