Szoros küzdelemben a Nyíregyháza kerekedett felül

nyíregyháza Fotó: BRSE

Ismét fontos mérkőzésen van túl a Békéscsabai Röplabda SE, hiszen ma este 20 órától folytatódott a bajnoki elődöntő. Ismét Nyíregyházán, a Continental Arénában vívott meg a csapat a Fatum Nyíregyházával.

A párharcban eddig mindkét együttes megnyerte hazai mérkőzését, és mivel a nyírségiek végeztek előrébb az alapszakaszban, így a harmadik körben újfent Nyíregyházán csaptak össze a felek. A cél az volt, hogy a Békéscsaba elvegye az ellenfél pályaelőnyét, azok után, hogy március 30-án átszakadt a gát és magas szintű játékkal le tudták győzni a Nyíregyházát, a szezonban első alkalommal.

A harmadik mérkőzés jelen esetben döntő fontosságú volt, hiszen a győztes csapat csupán egy karnyújtásnyira kerül az áhított fináléba jutáshoz. A felek szoros, összesen két és fél órás küzdelemben csaptak össze. Az utolsó, ötödik szettben végül 3:2-re a Nyíregyháza szerezte meg a győzelmet. Így előnybe került a békéscsabai gárdával szemben. A következő találkozóra április 10-én, ismét Békéscsabán kerül sor, ahol a BRSE reményei szerint újra kiegyenlíti majd a párharcot.

A találkozó előtt a BRSE vezetőedzője, Paul Bogdan így nyilatkozott: “Fontos találkozó lesz a soron következő harmadik mérkőzés, hiszen az a meccs rányomhatja bélyegét az egész párharcra. Adott a feladat csütörtökre, amely nem más, mint a győzelem és az előny megszerzése. A békéscsabai találkozó után egy óriási plusz energiát kapott a csapat a folytatásra. Magabiztosan, de nem elbízva magunkat kell játszanunk és a taktikánkat követve kell operálnunk és akkor nem lehet probléma. Szombaton megtörtük a nyeretlenségi szériát, s ha már elkezdtük folytassuk tovább a Nyíregyháza elleni győzelmek gyarapítását.”

Forrás: BRSE

 

Szóljon hozzá!