Szoros küzdelemben a Nyíregyháza kerekedett felül

nyíregyháza Fotó: BRSE

Ismét fontos mérkőzésen van túl a Békéscsabai Röplabda SE, hiszen ma este 20 órától folytatódott a bajnoki elődöntő. Ismét Nyíregyházán, a Continental Arénában vívott meg a csapat a Fatum Nyíregyházával.

A párharcban eddig mindkét együttes megnyerte hazai mérkőzését, és mivel a nyírségiek végeztek előrébb az alapszakaszban, így a harmadik körben újfent Nyíregyházán csaptak össze a felek. A cél az volt, hogy a Békéscsaba elvegye az ellenfél pályaelőnyét, azok után, hogy március 30-án átszakadt a gát és magas szintű játékkal le tudták győzni a Nyíregyházát, a szezonban első alkalommal.

A harmadik mérkőzés jelen esetben döntő fontosságú volt, hiszen a győztes csapat csupán egy karnyújtásnyira kerül az áhított fináléba jutáshoz. A felek szoros, összesen két és fél órás küzdelemben csaptak össze. Az utolsó, ötödik szettben végül 3:2-re a Nyíregyháza szerezte meg a győzelmet. Így előnybe került a békéscsabai gárdával szemben. A következő találkozóra április 10-én, ismét Békéscsabán kerül sor, ahol a BRSE reményei szerint újra kiegyenlíti majd a párharcot.

A találkozó előtt a BRSE vezetőedzője, Paul Bogdan így nyilatkozott: “Fontos találkozó lesz a soron következő harmadik mérkőzés, hiszen az a meccs rányomhatja bélyegét az egész párharcra. Adott a feladat csütörtökre, amely nem más, mint a győzelem és az előny megszerzése. A békéscsabai találkozó után egy óriási plusz energiát kapott a csapat a folytatásra. Magabiztosan, de nem elbízva magunkat kell játszanunk és a taktikánkat követve kell operálnunk és akkor nem lehet probléma. Szombaton megtörtük a nyeretlenségi szériát, s ha már elkezdtük folytassuk tovább a Nyíregyháza elleni győzelmek gyarapítását.”

Forrás: BRSE

 

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.