Megépült a piaccsarnok Zsadányban

zsadány

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül Zsadány Község Önkormányzata vissza nem térítendő támogatást nyert piactér felújításra. A projekt 2019. március 31-én hivatalosan is lezárult.

A projekt 39.700.070 Ft vissza nem térítendő támogatásból valósult meg. A pályázat keretein belül a település belterületén, a Béke u. 116. szám alatt került kialakításra egy zárt, nyáron hűthető, télen fűthető piaccsarnok. A beruházás, a korszerű elárusító tér kialakításán túl a szükséges kiszolgáló létesítményeket – próbafülke, mosdók, piaci iroda – is tartalmazza, mely hosszú távon kiszolgálja az árusok és vásárlók igényeit.

hirdetés

A projekt keretein belül megvalósult a környezet területrendezése is, a zöld növényzet telepítésével, amely így parkjelleget is kölcsönöz a térnek. A gépkocsik parkolási lehetősége a térhez szervesen kötődő parkolóhelyeken válik biztosítottá. Az elkészült létesítmény akadálymentesített. A fejlesztés hozzájárul a helyi gazdaság működését segítő helyi-térségi feltételek biztosításához, a fenntartható és befogadó fejlődés céljának eléréséhez. Elsődleges célja, hogy a helyben, szűkebben vett térségben tevékenykedő gazdáknak (őstermelőknek) és az általuk termelt áruknak teret, árusításra alkalmas felületet nyújtson.

A használatbavételi engedélyezési eljárás jelenleg is folyamatban van, lezárása után az új piaccsarnok megkezdheti működését.

 

Szóljon hozzá!