A címvédő Békéscsaba 3-1-re legyőzte a Nyíregyháza csapatát

békéscsaba brse Fotó: BRSE

A címvédő Békéscsaba 3-1-re legyőzte a Nyíregyháza csapatát a női röplabda Extraliga elődöntőjének szerdai, negyedik mérkőzésén. Így az ötödik összecsapás dönti el a párharcot.

A két csapat a rájátszás előtt ötször csapott össze az idényben. Mindannyiszor a kupagyőztes nyírségiek örülhettek. Az elődöntő első két találkozóján a hazai együttes könnyedén nyert. A legutóbbi, múlt csütörtöki harmadik mérkőzés viszont drámai, ötjátszmás csatát hozott, amelynek végén a nyírségiek nyertek.

A szerdai, negyedik találkozó első szettje is a vendégek fölényét hozta. A hazaiak csak rövid időszakokban tudták felvenni velük a versenyt, és 28 perc után két játszmára kerültek a döntőbe jutástól. A második felvonás nagy részében is a címvédő futott az eredmény után, és bár a nyírségiek már 23-20-ra vezettek, a hazai csapat fordított és egyenlített. A harmadik etap végén már játszmaelőnyre tett szert az elmúlt öt kiírásban aranyérmes Békéscsaba, amely a negyedik játszmában óriási hajrával, 17-24-ről nyerte meg a szettet, egyben a találkozót.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a békéscsabai Tatjana Bokan volt. Az ötödik összecsapást jövő hétfőn játsszák a csapatok. A másik ágról az Újpest ellen 3-0-s összesítéssel diadalmaskodó, alapszakasz-győztes Vasas már vasárnap biztosította helyét a várhatóan április 22-én kezdődő fináléban – írja az MTI.

Eredmény: Swietelsky-Békéscsabai RSE – Fatum Nyíregyháza 3-1 (-19, 23, 21, 24). A párharc állása: 2-2.

 

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.