A címvédő Békéscsaba 3-1-re legyőzte a Nyíregyháza csapatát

békéscsaba brse Fotó: BRSE

A címvédő Békéscsaba 3-1-re legyőzte a Nyíregyháza csapatát a női röplabda Extraliga elődöntőjének szerdai, negyedik mérkőzésén. Így az ötödik összecsapás dönti el a párharcot.

hirdetés

A két csapat a rájátszás előtt ötször csapott össze az idényben. Mindannyiszor a kupagyőztes nyírségiek örülhettek. Az elődöntő első két találkozóján a hazai együttes könnyedén nyert. A legutóbbi, múlt csütörtöki harmadik mérkőzés viszont drámai, ötjátszmás csatát hozott, amelynek végén a nyírségiek nyertek.

hirdetés

A szerdai, negyedik találkozó első szettje is a vendégek fölényét hozta. A hazaiak csak rövid időszakokban tudták felvenni velük a versenyt, és 28 perc után két játszmára kerültek a döntőbe jutástól. A második felvonás nagy részében is a címvédő futott az eredmény után, és bár a nyírségiek már 23-20-ra vezettek, a hazai csapat fordított és egyenlített. A harmadik etap végén már játszmaelőnyre tett szert az elmúlt öt kiírásban aranyérmes Békéscsaba, amely a negyedik játszmában óriási hajrával, 17-24-ről nyerte meg a szettet, egyben a találkozót.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a békéscsabai Tatjana Bokan volt. Az ötödik összecsapást jövő hétfőn játsszák a csapatok. A másik ágról az Újpest ellen 3-0-s összesítéssel diadalmaskodó, alapszakasz-győztes Vasas már vasárnap biztosította helyét a várhatóan április 22-én kezdődő fináléban – írja az MTI.

Eredmény: Swietelsky-Békéscsabai RSE – Fatum Nyíregyháza 3-1 (-19, 23, 21, 24). A párharc állása: 2-2.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 2 = 1