Szimbolikus ceremónia a 20. Gyulai Pálinkafesztiválon

Fotó: Körös Hírcentrum

A 20. Gyulai Pálinkafesztivál nyitónapján, az Almásy-kastély Látogatóközpontban megtartották a Kárpát-medencei Nemzeti Összetartozás Pálinkája ceremóniát.

Az eseményen szimbolikusan, különböző pálinkák kerültek összeöntésre. Bora Imre fesztiváligazgató elmondta, hagyományteremtő eseményen vehettünk részt, amire büszkék lehetünk. Nagyon fontos, hogy mindenki a saját területén, a saját lehetőségeihez mérten segítse a nemzeti összetartozást és hirdesse az összefogás fontosságát. Ennek kapcsán hozták létre a ceremóniát.

Fotó: Körös Hírcentrum

Kiss-Parciu Péter, határ menti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár hozzátette, nagyon fontos kezdeményezésről van szó. Maga az esemény 20. alkalommal kerül megrendezésre, tavaly pedig kiterjesztésre került a pálinkafőzők együttműködése az egész Kárpát-medencére. Van egy szimbolikus jelentősége a ceremóniának, hiszen nem áll meg a kezdeményezés az országhatárnál. Fontos számunkra a határon túli magyar közösség, az ottani vállalkozások és fontos az, hogy velük kialakítsuk a kapcsolatot, ez az esemény pedig minderre lehetőséget biztosít.

Kapcsolódó tartalom:

 

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.