Szimbolikus ceremónia a 20. Gyulai Pálinkafesztiválon

Fotó: Körös Hírcentrum

A 20. Gyulai Pálinkafesztivál nyitónapján, az Almásy-kastély Látogatóközpontban megtartották a Kárpát-medencei Nemzeti Összetartozás Pálinkája ceremóniát.

hirdetés

Az eseményen szimbolikusan, különböző pálinkák kerültek összeöntésre. Bora Imre fesztiváligazgató elmondta, hagyományteremtő eseményen vehettünk részt, amire büszkék lehetünk. Nagyon fontos, hogy mindenki a saját területén, a saját lehetőségeihez mérten segítse a nemzeti összetartozást és hirdesse az összefogás fontosságát. Ennek kapcsán hozták létre a ceremóniát.

hirdetés
Fotó: Körös Hírcentrum

Kiss-Parciu Péter, határ menti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár hozzátette, nagyon fontos kezdeményezésről van szó. Maga az esemény 20. alkalommal kerül megrendezésre, tavaly pedig kiterjesztésre került a pálinkafőzők együttműködése az egész Kárpát-medencére. Van egy szimbolikus jelentősége a ceremóniának, hiszen nem áll meg a kezdeményezés az országhatárnál. Fontos számunkra a határon túli magyar közösség, az ottani vállalkozások és fontos az, hogy velük kialakítsuk a kapcsolatot, ez az esemény pedig minderre lehetőséget biztosít.

Kapcsolódó tartalom:

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 87 = 92