Gazda és pálinka a konyhában

pálinka Fotó: Körös Hírcentrum

A 20. Gyulai Pálinkafesztivál keretében vasárnap is számos érdekes programon vehetnek részt az érdeklődők. A délelőtt folyamán sor került a Gazda és pálinka a konyhában – látványfőzés és kóstoló című rendezvényre.

Vasárnap is folytatódott a Szilva a konyhában program, csak kiegészült a gazdákkal és a pálinkával – mondta el Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke. A mai alkalommal is egy négyfogásos menü készült, amelyben a pulyka és a szilva játszotta a főszerepet. Pulyka aprópecsenyét, érméket, pulykaragut készítettek aszalt szilvával, szilvaciberével, szilvalekvárral. Ezeket az ételeket végső simításként szilvapálinkával illatosították.

Prohászka Béla azt is elárulta, hogy az ételek készítése közben is lehet használni a pálinkát. Pácolásnál a vad- és rostosabb ételek esetében, szárnyasoknál pedig a főzési folyamat végén, inkább illatosításként érdemes bevetni.

 

Kapcsolódó tartalom:

 

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.