A hagyományokat követve idén is tojásfát állítottak Gyulán

tojásfa Fotó: Körös Hírcentrum

Gyulán, az Apor Vilmos téren, Németváros szívében állították fel a hagyományoknak megfelelően a húsvéti várakozást jelképező tojásfát.

A fa feldíszítése előtt a Németvárosi Óvodába járó gyerekek és az Implom József Általános Iskola német nemzetiségű diákjai adták elő zenés-táncos műsorukat a jelenlévőknek, majd az általuk festett tojásokat aggatták fel a fára.

Mittag Mónika önkormányzati képviselő asszony a helyszíni tudósítónknak elmondta, Németvároson minden évben felelevenítik a tojásfa állításának a hagyományát, mely szokást a német betelepülők hozták annak idején magukkal, akik minden házban bent, vagy kint a kertben állítottak egy tojásfát.

Fotó: Körös Hírcentrum

Szilágyiné Solymosi Mária, a Németvárosi Óvoda vezetője elmondta, több mint 10 éve tartják közösen a Húsvétvárakozást az Implom József Általános Iskola német nemzetiségű tanulóival. ”Olyan fát szoktunk kiválasztani, amelyet a gyerekek elérnek. Egy hete készülünk a mai napra, festettük a tojásokat, minden gyerek szívesen és szeretettel rakta fel a kis tojását a fára”- fogalmazott az igazgatónő.

Képgaléria:

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.